Ekonomi

Maliye Bakanlığı Vergisini Zamanında Ödeyenlere VIP Uygulama Sağlayacak

Maliye Bakanlığı tarafından gümdene taşınan vergi yükümlülüğü hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bu karara göre vergisini tam ödeyen ve her vergi ödemesini eksiksiz olarak tamamlayan mükelleflere VIP uygulama sağlayarak ödüllendirileceği ifade ediliyor.

Kamupersoneli.net’e gelen haberlere göre tüm mükelleflerin vergi ödemeleriyle alakalı olarak çekilen röntgenlerde açıklanacak sonuçlar yüzde 5’e kadar vergi indirimi sağlanmasının yanı sıra ilave teşvikleri sunacak.  Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) tarafından çalışmalarda mükellefler 6 gruba ayrılmış durumda bulunuyor. A, B  ve C gibi notların yanı sıra en yüksek not ‘A Plus’ olacağı belirtiliyor.

A PLUS’A TEŞVİK

Alınan detaylara göre mükelleflere vergi indiriminin sağlanmasının yanı sıra diğer bazı kolaylıkların sağlanacağı belirtildi. ‘A Plus’ nota sahip olan bir mükellefler ‘Yeşil pasaport, hızlı KDV iadesi, vergi indirimi, mukteza (özelge)’ gibi düzenlemelerden daha kolay faydalanacak. Vergi karnesi ‘Pekiyi’ olan bir işletmeye ise KDV iadeleri daha hızlı yapılarak olanak sağlanılacak. Aynı gün KDV iadesi alabilmek mümkün durumda bulunacağı ifade edilen Firmaların KDV iadesini Yeminli Mali Müşavir (YMM) raporu vermeden de alma imkanına kavuşmuş durumda bulunacak.

1 MİLYON SINIRI BELİRLENDİ

Vergisini düzenli ödeyenlere ise yüzde 5 oranında indirim uygulamasından işletmelerin 2018 yılında mart ve nisanda verileceği ifade edilirken bu beyannamelerde yararlanılabilecek tutarların ise 1 milyon lira ile sınırlı olduğu belirtildi.

2018 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Düzenlemelerin hakkında sorulara yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal ise; “Hazırlık evresi gerekiyor. Mükellef Karnesi diye bir sistem geliştiriyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı çalışmalarına devam ediyor. Üç yıllık bir karne hazırlayacağız. Biz, o mükellefin işlemlerini ona özel yapacağız. Onlara VIP uygulaması olacak. O mükellef gerçekten imkanlarını sunup ödeme konusunda çaba harcıyor.” dedi.

Diğer yandan yüzde 5 indrimin yanı sıra bu uygulama yürürlüğe girecek. Dolayısıyla vatandaşların iki haktan yararlanmış durumda olacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA