Ekonomi

Maliye'den Açıklama Geldi: Hurda Araçlar İçin 10 Bin TL'lik Vergi Teşviki Başlıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın 16 yaş üstü otomobil ve ticari araçlar için 10 bin liralık vergi teşviki hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında hurdaya ayrılacak olan araçlar için verilecek olan ÖTV teşviki uygulamasını yönlendirecek bir tebliğ hazırlandığını ifade ederek Ekonomi Bakanlığı ile birlikte hazırlandığını bu tebliğin pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanacağını ve uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

OTOMOBİL FİRMALARI KAMPANYA HAZIRLIYOR

Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında şimdiden çok sayıda hurda otomobilin toplandığını uygulamanın biran önce başlamasının beklendiğinin anlaşıldığını otomotiv firmalarının da büyük bir kampanya hazırladıklarını belirtti.

YENİ ARAÇ ALIMI 10 BİN TL DAHA UCUZ OLACAK

Bu bağlamda 16 yaş ve daha büyük yaştaki otomobillerini hurdaya çıkaran vatandaşların yeni araç aldıklarında ÖTV’yi 10 bin TL daha az ödeyeceklerini ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal yani yeni araçların 10 bin TL daha ucuza alınacağını belirtti.

Geçtiğimiz ay hurda araçlar için yayımlanan yönetmelikte bu teşvikin 3 kademeli yapılacağı belirtilmişti. Bunalar şöyle:

1) Matrah (vergisiz) fiyatı 46 bin TL ve altı araçlar için ‘hurda teşviki’ 10 bin TL,

2) Matrah fiyatı 46 bin TL’yi aşıp 80 bin TL’yi aşmayanlar için ‘hurda teşviki’ 8 bin TL,

3) Matrah fiyatı 80 bin TL’yi aşan araçlar için ise hurda teşviki sadece 3 bin TL olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA