Ekonomi

Markete giden vatandaşların cebini süt ürünleri, yumurta ve ayçiçeği yağı fiyatları yakıyor! Fiyatlar neden birden yükseldi?

Markete giden vatandaşlar gördükleri fiyatlar karşısında resmen şok yaşıyor. Özellikle ayçiçeği yağı, yumurta ve süt ürünlerinde durdurulamayan artış, vatandaşları isyan noktasına getirdi. Konu ile ilgili açıklama Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ve Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal, tarafından geldi.

sokaga-cikma-kisitlamasinda-market-bakkal-kasap-ve-manavlar-hangi-gunler-acik-olacak-733937-5.jpg

“SORUN ARKA PLANDA ÇALIŞAN ARACILARDA”

Aydın Ağaoğlu, vatandaşların yumurta, ayçiçeği yağı ve süt ürünlerindeki fiyat artışından şikayetçi olduğunu belirterek, “Fiyat artışı genellikle kaynakta yapılıyor. Sorun esnafta değil. Sorun arka planda çalışan aracılarda. Haksız fiyat artışı yapanlar bunun hesabını verirler. Ticaret Bakanlığı 10 bin 375 lira ceza keser bunu on kat da arttırabilir. Fırsatçılık, vurgunculuk yapmak isteyenler bilsinler ki bu başlarına dert olur” dedi.

1574408090239-2207761-720-x-360.jpg

ŞİKAYET EDİLEBİLİR

TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal ise açıklamasında tüketicilerin şikayetçi olabileceklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Son zamanlarda özellikle temel gıda maddelerinde çok ciddi fiyat artışı olduğunu gözlemliyoruz. Bu ürünlerin maliyet girdilerini incelediğimizde ise çok ciddi bir fiyat artışının olmadığını görüyoruz. Bu ürünlerde yapılan fahiş fiyat artışlarının geçerli bir nedeni olmadığını düşünüyoruz. Gerekli denetimlerin yapılarak bu fiyat artışlarının nedeni sorgulanmalıdır. Tüketici de bir önceki aldığı ürün ile yeni aldığı ürün arasındaki fahiş fiyat artışı olduğunu gözlemliyor ise bunları Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet edebilirler”

Bir Yorum

  1. Aynen geçen bi markete gittim ayçiçek yağı almaya güya 5 litre yaziyo yağın üstünde baksan 4,500 kilo anca vardır 64 lira verdim o yağa her yerden kazık yiyoruz Allah sorsun haksız yere fiyat arttiranlara

  2. Tmam madem bim , sok , a101 ‘de migrosta yuksek fiyatlar. Peki fiskobirlik, tarim kredi, torku yerliyse onlar neden yuksek. Devlet denetlesin ceza versin marketlere

  3. Kimikime şikayet edelim bize niya mââl ediyorsunuz denetimi var mühendisi var bakanlığı var zaman çabuk geçiyor ve yumurtasını yagını bu devlet denetleyemiyormu bu millet bıktı bu sahtekârlardan heryerde para cezası geçmiyor işden men edilmesi diyerlerinin dogru çalişmasına vesile olur bıktık onursal şikayetciye gitnekten

  4. Kimi nereye şikayet edecegiz a101, bim, şok, tahtakale hepsinde girip devletin denetim mekanızması çalışması lazım sa denetlesin devlet birimi neden denetlemiyor.