Ekonomi

Maskeler 1 TL'den mi satılacak? İstanbul Eczacı Odası Başkanı'ndan flaş maske açıklaması!

Türkiye, koronavirüs salgını süresince maske kullanımına ara vermeden devam ediyor. İlk etapta ücretsiz olarak verilen ve satışının belirli bir süre yasaklandığı maskeler, yaşanan aksaklıklardan dolayı, satışına yeniden izin verilecek. Ancak satışına yeniden izin verilen maskelerin nasıl, nereden ve kaç liraya satın alınacağı henüz belli değil.

MASKELER 1 TL’DEN Mİ SATILACAK?

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, maskelerin 1 TL’den satılacağı iddiasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Maskelerin 1 TL’den satılmasının imkânsız olduğunu ve konuyla ilgili bir anlaşma yapılmadığını belirti.

GELİŞİ 70 – 80 KURUŞ OLMASI LAZIM

Maskelerin 1 TL’den satılmasının maddi açıdan zor olduğunun altını çizen Sarıoğlu, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Salgından önce maskenin eczanelere geliş fiyatı 1 liraya yakındı. Salgından sonraki ekonomik durumu da düşünerek bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Maskelerin 1 liraya satılması için eczanelere 70-80 kuruşa gelmesi lazım”

Maskeler 1 TL'den mi satılacak? İstanbul Eczacı Odası Başkanı'ndan flaş maske açıklaması!

BİZE GELİŞİ 1 TL

Salgın öncesinde, maskelerin eczaneye gelişinin 1 TL’ye yakın olduğunu belirten Sarıoğlu, maskelerin eczaneden 1 TL’ye satılabilmesi için gelişinin 70 – 80 kuruş olması gerektiğini ifade etti. Sarıoğlu açıklamasında, “Salgından önce maskenin eczanelere geliş fiyatı 1 liraya yakındı. Salgından sonraki ekonomik durumu da düşünerek bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Maskelerin 1 liraya satılması için eczanelere 70-80 kuruşa gelmesi lazım” ifadesini kullandı.

RESMİ KARAR ÇIKMADI

Konuyla ilgili henüz resmi bir kararın çıkmadığını belirten Sarıalioğlu, “Biz resmi bir karar çıkana kadar ücretsiz maske dağıtımına devam ediyoruz” diyerek kararı beklediklerini ifade etti.