Ekonomi

Mayıs 2018 Evde Bakım Parası Ödemeleri Yattı Mı?

500 BİNDEN FAZLA EVDE BAKIMA MUHTAÇ KİŞİLERİN YAKINLARINA ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya 500 bine yakın evde bakıma muhtaç bireylerin yakınlarına sosyal destek kapsamında evde bakım parası ödemesinin yapıldığı ifade edildi. 

Engelli hasta ve yaşlı kısacası evde bakıma muhtaç kişilere bakan yakınlarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evde bakım parası ödemesi yapılıyor. 

Bilindiği gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Nisan ayı evde bakım parası ödemeleri tamamlandı. Bunun ardından evde bakım parası alan kişiler Mayıs ayı evde bakım parasının Aile Bakanlığı tarafından ödenip ödenmediği sorgulanıyor.

MAYIS 2018 AYI EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Evde bakım paraları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından aylık olarak ödeniyor. Evde bakım paraları 2018 yılında zamlandı. Mayıs ayında evde bakım parasları ayın12’sinden sonra il il ödenmeye başlıyor.

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Peki evde bakım parası almak isteyen kişiler ne yapacak? Gerekli şartları taşıyan vatandaşlar evde bakıma muhtaç kişilerin hastaneden heyet raporu alarak evde bakıma muhtaç olduğunu onaylatan vatandaşlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yaparak evde bakım parası ödemelerinden yararlanabileceklerdir. Kişilerin başvuruları alınacak ve başvurular alındığında bu kişiler de ödeme sırasına koyulacak ve ödeme sıraları geldiğinde evde bakım paraları hesaplarına yatırılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. A caba bızede ayrıca bayramlarda emeklılere verıldıgı gıbı bıner lıra verırler mı bu konuda bızede yardımcı olursanı,z sevınırız saygılar

  2. Gercekten bende merak ediyorum bizede bayramda emekliler gibi destek verecekler mi

  3. Gercekten bende merak ediyorum bizede bayramda emekliler gibi destek verecekler mi

  4. Evde bakim maasina bayram ikramiyesi verilmesini ruca ediyoruz. Oksuz kaldik. Tum yetkililer sesimizi duyun