Ekonomi

Meclis İçişleri Komisyonunda CHP'nin EYT Önergesi Üzerine Tartışma Yaşandı

Meclis İçişleri Komisyonu’nda Karayolları Trafik Kanununda değişiklik öngören kanun teklifi görüşmeleri sırasında EYT Yasası bekleyenleri ilgilendiren gelişmeler yaşandı. 

Trafik cezalarının ağırlaştırılmasını öngören kanun teklifinin ilk maddesi olan korucuların yaşlarının gençleştirilmesi adına 43 yaşında emekli olmasını sağlayan düzenlemede tartışma yaşandı. İşte gerçekleştirilen görüşmeler ve detayları;

MECLİS İÇİŞLERİ KOMİSYONUNDA EYT TARTIŞMASI

Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılarak trafik cezalarının ağırlaştırılmasını öngören kanun teklifinin ilk maddesi; korucuların yaşlarının gençleştirilmesi adına 43 yaşında emekli olmalarını kapsıyor. Bu maddenin görüşmeleri sırasında ise CHP emeklilikte yaşa takılanların sorununun çözümüne ilişkin bir önerge sundu. CHP tarafından verilen EYT Önergesi ise AK Parti, MHP ve HDP’nin üyelerinin karşı çıkması sonucu düşürüldü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise meclis İçişleri Komisyonunda tartışmalar yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup sözcüler, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önerge verdikleri için korucuların erken emekli olmasını sağlayan düzenlemenin çıkarıldığını ileri sürerek duruma itiraz ettiler. Ancak bu itiraz MHP ve AK Parti’li üyelerin emeklilik konusunun İçişleri Komisyonunu ilgilendirmediğini vurgulayarak emeklilik konusunun Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınabileceğini bildirdiler. Bu gelişmelerin ardından ise CHP’nin EYT önergesi iptal edilmiş oldu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 8/9/1999 öncesi 3600 günden kadınların emekli olması gündeme gelmesi lazım