Ekonomi

MEGİP Kapsamında Günlük 61 TL Harçlık Verilecek! Cafer Uzunkaya Açıkladı

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen İstihdam Buluşmaları’nın 3.sü Ordu’da düzenlenirken orada hem istihdam ve hemde verilecek eğitimlere yönelik açıklamalardan bahseden İŞKUR Genel Müdürü Uzun kaya yaptığı açıklamasında detayları paylaştı.

Uzunkaya yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğü ile başlatılan Seferberlik kapsamına desteklerin verildiğini sözlerine ekleyerek Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Uzunkaya açıklamasında;

“Devletimiz milletimiz ile iş birliği halinde bugüne kadar nice badireleri ve zorlukları birlikte atlattı. Ülkemizi ekonomik olarak çökertmek ve özellikle iş gücü piyasasını çökertme adına ciddi girişimlerde bulunuldu.

Bu oyunları gören Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde istihdam seferberliği başlatıldı. Her işyeri için +1 istihdam diyen Cumhurbaşkanımıza bazıları inanamadı, inanmak istemedi.

İmkânsız olduğunu söylediler; ama milletimiz imkânsız zannedileni başardı” dedi.

Ayrıca istihdama yönelik olarak;

“Türkiye olarak biz 10 yılda 7,5 milyon artı istihdamı gerçekleştirdik. Avrupa Birliği üyesi toplam 28 ülkenin istihdam oranlarına baktığımızda ise, 10 yılda hepsinin toplam istihdam oranı 7 milyon 190 bin.

İş gücü piyasası 161 milyon olan Amerika ise sadece 7 milyon 291 bin istidam gerçekleştirdi.

Tarım ve tarım ürünleri, hizmet sektörü önemli; ama sanayiye, imalata, geleceğin mesleklerine yönelmek zorundayız” dedi.

Ayrıca MEGİP kapsamında günlük 61.65 TL Harçlık verileceğini ifade ederek;

“Özellikle Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında uygulayacağımız eğitimler işverenlerimizin aradığı elemana ulaşmasını, iş arayanların da iş imkânına daha rahat erişimini sağlayacak.

Hem teorinin hem de pratiğin bir arada olduğu ve programın içeriğini işverenlerimizin belirleyeceği, katılımcılara günde 61,65 TL ödemenin Kurumumuz tarafından yapılacağı, eğitime katılanların iş bulmakta zorlanmayacağı bir program olacaktır” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA