Ekonomi

MEGİP Kapsamında Günlük 61 TL Harçlık Verilecek! Kimler Yararlanabilir?

Milli İstihdam seferberliği kapsamında düzenlenen buluşmaların üçüncüsü Ordu’da gerçekleştirilmişti.

Hem istihdam ve hem de verilecek olan eğitimlere yönelik olarak açıklamalarda bulunan İŞKUR Genel Müdürü Uzun kaya yaptığı açıklamasında detayları paylaşmıştı.

Konuyla alakalı olarak detayları kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan İŞKUR Müdürü Uzunkaya açıklamasında;

“Devletimiz milletimiz ile iş birliği halinde bugüne kadar nice badireleri ve zorlukları birlikte atlattı. Ülkemizi ekonomik olarak çökertmek ve özellikle iş gücü piyasasını çökertme adına ciddi girişimlerde bulunuldu.

Bu oyunları gören Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde istihdam seferberliği başlatıldı. Her işyeri için +1 istihdam diyen Cumhurbaşkanımıza bazıları inanamadı, inanmak istemedi.

İmkânsız olduğunu söylediler; ama milletimiz imkânsız zannedileni başardı” demişti.

Diğer yandan MEGİP kapsamında günlük 61, 65 TL harçlık ödemesi gerçekleştirileceği ifade etmiş ve bunların sadece İŞKUR eğitimlerine katılacak olanlara verileceği belirtmiş açıklamasında ise,

“Özellikle Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında uygulayacağımız eğitimler işverenlerimizin aradığı elemana ulaşmasını, iş arayanların da iş imkânına daha rahat erişimini sağlayacak.

Hem teorinin hem de pratiğin bir arada olduğu ve programın içeriğini işverenlerimizin belirleyeceği, katılımcılara günde 61,65 TL ödemenin Kurumumuz tarafından yapılacağı, eğitime katılanların iş bulmakta zorlanmayacağı bir program olacaktır” demişti.

Kamupersoneli.net I ANKARA