Ekonomi

Memur Maaşlarına Zam İçin Kritik Görüşme Başladı

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşme için Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Heyeti arasındaki toplantı başladı. Memurların gözü gerçekleştirilen bu dördüncü toplantıya çevrildi.

Geçekleştirilen bu toplantıda hükümet memur ve memur emeklisinin maaşarına yapılacak zam teklifini belirtecek. Söz konusu zam teklifi Kamu Görevlileri Heyetine sunulacak.

MEMUR SEN’DEN TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMA

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise toplantı öncesinde çeşitli açıklamalarda bulundu. Ali Yalçın açıklamalarında 12 teklif paketinin masada görüşüldüğünü ifade etti.

Ali Yalçın açıklamalarında hizmet kollarının taleplerinin görüşülmesinin tamamlandığını belirterek bugün genel tekliflere ilişkin görüşmelerin yapılacağını söyledi.

Bu konuya ilişkin Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Süreç sadece rakam ve oranlar üzerinde sınırlı tutulmamalı. Herkes düzgün bir teklifin gelmesini bekliyor. ‘Makul ve makbul bir teklifi bekliyoruz’ demiştik. Bütçe disiplini gibi kavramların gerekçe gösterilmesini istemiyoruz. Sunulacak teklif kamu görevlilerini memnun etsin”

Bir Yorum