Ekonomi

Memur Sen'den Zam Açıklaması: Enflasyonun Altında Bir Teklifi Kabul Etmeyiz

Ali Yalçın Memur-Sen Genel Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklmalarda bulundu. Ali Yalçın burada yaptığı açıklamasında hükümetin zam teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“ENFLASYONUN ALTINDA TEKLİFİ KABUL ETMEYECEĞİZ”

Ali Yalçın yaptığı açıklamalarında gerçekleşen enflasyon, döviz kurlarında oynamalar ve temel tüketim malarına gelen zamlar dikkate alındığında memurun alım gücünün düştüğünü ifade etti. Yalçın açıklamalarının devamında kendilerinin sunacağı teklifin iyi bir iyileştirme teklifi niteliğinde olcağını belirtti.

Ayrıca Ali Yalçın Hükmetten de buna diğer sektörlere ilişkin açıkladığı paketler gibi yaklaşıp, bu anlamda kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak bir teklif getirmesini özellikle istediklerini vurguladı.

Konu hakkında Ali Yalçın’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Türk-İş’in bu anlamdaki açıklamasını da özenle takip ettim. Onların teklife sıcak yaklaşmadığını, yaklaşmaması gerektiğini, bu rakamın düşük olduğunu biz de düşünüyoruz. Dolayısıyla burada hükümetin konuya ilişkin yeni ve kabul edilebilir yaklaşımlarla teklifini sunması gerektiğini biz de buradan temenni ediyoruz. Memurlar olarak biz bu süreci adım adım takip ediyoruz. Kamu işçisine enflasyon rakamlarının bile altında yapılan teklifi biz asla kabul edemeyiz. İyileştirmeye yönelik bir zam, gerçekleşen enflasyon rakamlarının üzerinde olan zamdır. O yüzden refah payını son derece önemsiyoruz. Zam artı enflasyondan ziyade, enflasyon artı zam burada önemlidir.”

Bir Yorum

  1. Ali Yalçın sendikacı değil iktidarın yandaşııdır. Yine emeğimizi geleceğimizi peşleşen çekecekler.