Ekonomi

Memur ve Emeklileri Dikkat! Maaşlarda 630 Lira Artış Yaşanacak!

Yeni tasarı kapsamında memur ve emeklilerinin maaşlarında artış yaşanacak.

Memur ve emeklilerinin gözü ek göstergeye çevrilmiş durumda olurken bu ay Meclis’e sunulacak olan söz konusu tasarıyla beraber memurlar ve emeklilerinin yaklaşık 630 lira maaşlarına yansıyacağı ifade edildi.

Bilindiği gibi öğretmen başta olmakla beraber polis, hemşire ve din görevlileri ile idarecilere 3600 ek gösterge müjdesi mayısta açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği ek gösterge artışı için taslak hazırladı.

Ayrıca listeye şube müdürleri, il müdürleri, üniversite sekreterleri ve belediyelerdeki daire başkanları ile bölge müdürleri de girdiği duyurulmuştu.

Ek gösterge ile beraber unvanlar, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterecek.

Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile daha düşük olan bir memurun alacağı zam ya da maaş miktarı aynı olmayacak.

Ek göstergelerin 2200’den 3600’e çıkmasıyla beraber polislerin, öğretmenlerin, hemşirelerin, din görevlilerinin ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emeklilik maaşlarında ciddi oranda artış yaşanacak.

Ek göstergenin 2200’den 3600’e çıkmasıyla beraber 25 yıl hizmeti olan öğretmenler, hemşireler, din görevlisi ve idarecilerin emekli aylıkları 653.15 lira olarak artış yaşacak.

Ayrıca 30 yıl hizmeti bulunanların 696.69 lira artış yaşacağı ifade edilirken, 35 yıl hizmeti bulunanların da 740.24 lira artabilecek.

Ek göstergenin 2200’den 3600’e çıkmasıyla emekli ikramiyesinde de çok önemli artış söz konusu olabilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. Memurlar arasinda böyle bir ayirim yapilirda kurulduğu gunden beri oy verdiğim AKPARTİ ye oyvermem yanlış yapıyor sun calisanlar arasina fitne sokuyorsun REİS.

  2. ya reis kendin imamatif mezunu ildugun için imamlara bunu veriyorson ama ADALET oluyormu partinin ismine yakisiyormu diger kurumun memurlari rusyadanmi geldi nedir bu ayirim ALLAH ADALETI sever ben sahsim adina hakkimi helal etmiyorum ve bir mazlum olarak Allaha havale ediyorum.