Ekonomi

Memur Ve Memur Emeklisine Zam Teklifi Hakkında Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Önemli Açıklama!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik zam teklifi hakkında açıklama yaptı.

Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin zam teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, yeni bir teklif beklediklerini söyledi.

Yalçın, kamu işveren teklifinin “geciktiğini”, “geçiştirildiğini”, “önemsizleştirildiğini” ifade ederek alın terimiz değersizleştirildi söyleminde bulundu.

Ali Yalçın Memur-Sen Genel Merkezinde yaptığı açıklamasında hükümetin memur ve memur emeklisi maaşlarına 2020 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 3,5, ikinci altı aylık döneminde yüzde 3, 2021 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 3, ikinci altı aylık döneminde de yüzde 2,5 oransal artış yapılmasına dair değerlendirmelerde bulundu.

TEKLİF HİÇ KİMSENİN AKLINA YATMADI

Toplu sözleşme sürecine dair açıklama yapan Ali Yalçın;

“Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif, ‘Güçlü Türkiye imkansız’, ‘Büyük Türkiye anlamsız’ ve ‘Yeni Türkiye gereksiz’ fikri sabitinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatmadı, gönlünü de rahatlatmadı.” dedi.

SEYİRCİ OLMAMIZI BEKLEMESİNLER

Ali Yalçın söz konusu teklifin kamu görevlilerine büyümeden pay vermeme haksızlığını sona erdirilmesi gerektiğini ifade ederek; “kamu görevlilerine bütçeden pay vermeme hastalığı” gibi algılandığını ifade etti ve “Kamu İşvereni, hem Dimyata pirince gitmemize engel olmak hem de evdeki bulgurun değerini azaltmak gayretindedir.

Buna seyirci olmamız da kayıtsız kalmamız da beklenmesin.2020’de maaş ve ücretlerinize enflasyon beklentisinden daha düşük oranda zam yapılmasını kabul edin.” sözlerini kullandı.

BÜTÇE YOK CÜMLESİ

Yalçın, “Bu teklif, refahı tabana yayma, gelir dağılımında adaleti sağlama açısından maluldür.

Bu teklif, ‘Türkiye’nin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak cüssesi, alın terinin hakkını teslim edecek bütçesi yok’ cümlesine inanmamızı bekleme nedeniyle fikren, ilmen, ahlaken maluldür.” dedi.

Yalçın sözlerine;

“Bizler, kamu görevlilerinin standardını yükseltecek, dertlerini küçültüp bitirecek teklif beklerken karşımıza çıkan teklif, vadettiği standardı düşük, ürettiği skandalı büyük bir tekliftir.

Biz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk toplu sözleşmesinin, imzaya çağıran bir içerikle yürütülmesini beklerken, nizaya ve sahaya çağıran bir teklif olduğunu görüyoruz.

Bu teklifin tamamlanmaya, ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. İşveren ve emek kesimini birbirinden uzaklaştıracak bu teklifi bir kenara koyup uzlaşmayı sağlayacak yeni bir teklif için yeterli zaman, bu teklifin maliyetini karşılayacak bütçe de imkan da var diye düşünüyoruz, öyle olduğuna inanıyoruz.” dedi.