Ekonomi

Memurlara Ödenen İkramiye Tutarı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

18 Ocak 2017 tarihinde açıklanan Sayıştay Temyiz Kurulu kararına göre memurlara ödenecek iki maaş tutarında ikramiyenin hesaplara taban aylıkları, kıdem aylıklarının yanı sıra aile ve çocuk yardımına yöneşik olarak makam ve görev tazminatlarına yönelik olarak detayları açıklıyoruz.

Söz konusu karara göre Genel Müdürlükte çalışan memurlara ödemesi yapılan iki maaş tutarında ikramiyenin gesapların taban aylıkları ile kıdem aylığı ile beraber aile ve çocuk yardımı ile hukuk ve daire başkanlarına yönelik olarak ilave edilmesi gereken toplam tutara TL kamu zararlarının tazminine karar verilmiş ve bununla beraber daha sonra sorumlular tarafından verilen temyiz dilekçelerine göre Kurulun 01.07.2014 tarihli ve 39330 tutanak sayılı kararında konunun hem sorumluluk ve hemde esas yönü ile incelemesi yapıldı.

Bununla beraber sorumluluk yönlerinden harcama yapılmadan Genel Kurulun sorumlu tutulmasının gerekmediği ifade edilmemiş ve konusun esas hakkında ise detaylara yer verilirken yılda iki maaşı geçmeyecek ikramiyelerin tutar hesaplamalarının dikkate alınmayacağı ifade edilmiştir.

TEŞVİK İKRAMİYESİNDEN FAYDALANAN KAMU GÖREVLİLERİNİ NELER BEKLİYOR?

12 Aralık 2016 tarihli Sayıştay Temyiz Kurulu Kararı’nda TÜBİTAK’ın proje teşvik ikramiyesi alan öğretim elemanlarının yanı sıra kamu görevlilerinin maaş hesaplamaları tutarlarının temsil ve görev tazminatlarından fayda sağlanması gerektiğine ifade edilmiştir. Bununla beraber yapılan bu ödemelerden kamu görevllerinin makam tazmiantları alanların son derece dikkat etmesi gerekiyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA