Ekonomi

Memurlara Yarı Zamanlı Çalışma Sistemi Geliyor! Nasıl İşleyecek?

Memur vatandaşların daha iyi şartlara sahip olamadıkları ve kendilerine zaman ayırma süresinin kısıtlı olması durumunda şikayetçi oldukları ifade edilmiş ve belli başlı izinlerin yetersizliği duyurulmuştu. Bununla alakalı olarak memurlar doğum izni almakta ve çocukların belli bir döneme kadar anne yarı zamanlı olarak çalışabiliyorlardı.

Ancak bu durumun çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakması ilgisiz olarak büyüyen bir nesil yetiştirme korkusundan aileler için daha uzun süre yarı zamanlı olarak çalışamaları hayata geçirilebileceği ifade edildi.

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada yarı zamanlı çalışma sistemi hakkında görüşmelerin devam ettiğini ve yakın süreçte hayata geçirileceğini sözlerine eklemişti.

 Bununla beraber yarı zamanlı çalışma sisteminde memur olarak çalışan anne doğum iznine çıktıktan sonra doğumunu tamamlayarak çocuğunun okul yaşına geldiği süreye kadar kamuda yarı zamanlı olarak çalışabilecekleri ifade edildi.

Çalışma saatleri annenin çalıştığı kurum ile görüşmelerin yapıldıktan sonra belirleneceği ve bu süreçle alakalı olarak yarı maaş alacakları ifade edildi.

Kısacası hem mesai saati düşecek ve tam maaşta da yarı yarıya düşüş yaşanacak. Ancak bu süreç içerisine kadar kamuda yarı zamanlı olarak çalışam sağlanabilecek. Çalışma saatleri annenin çalışmış olduğu kurum ile görüşülecek ve görüşmelerden net sonuç alınır ise bu süreçle alakalı olarak kesin karar verilebilecektir.  Bunun yanı sıra annelerin çocuklarına daha iyi şartlarda ilgi göstereceği ve bakıcı tutma sorumluluğundan kurtulacağı ifade edilmekte.

Kamupersoneli.net I ANKARA