Ekonomi

Memurların Maaşlarında Enflasyon Farkına İlişkin Bakan Ağbal'dan Açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal memur maaşlarındaki enflasyon farkına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Ağbal, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Konu ile ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması şöyle oldu;

“TELAFİ EDECEĞİZ”

“Şu anda 3 aylık enflasyon yüzde 4,35 civarında. Dolayısıyla, 2017’nin temmuz ayı geldiğinde bu ilk yarıdaki yüksek orana tekabül eden kısmi telafi edecek bir zammı yapacağız. Kimse şundan endişe etmesin, enflasyonda gerçekleşmeler ne olursa olsun ister kamu çalışanları tarafında, ister emekliler tarafında onu telafi edeceğiz. 2016’nın başından 2017’nin mart ayına kadar gelen süreçte birikimli bir şekilde yaptığımız zamlar enflasyonun üzerinde. Şu anda hem kamu çalışanları hem de emekliler her bakımdan reel olarak kazançlı durumdalar.”

KDV ÇALIŞMALARI 3 AY SONRA AÇIKLANACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal KDV sistemi çalışmalarının hangi aşamada olduğuna ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Ağbal açıklamasında dönem içinde tüm sektörlerle kapsamlı çalışmalar ve değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca Bakan Ağbal “Çok kapsamlı bir düzenlemeyi inşallah 3 ay sonra kamuoyuyla da paylaşacak duruma geliriz.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA