Ekonomi

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Emeklilik ve EYT Eleştirisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili olarak bir paylaşımda bulundu. 

Meral Akşener resmi Twitter hesabından yapmış olduğu emeklilik ve EYT paylaşımında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o paylaşım;

MERAL AKŞENER’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ELEŞTİRİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklikte yaşa takılanlar ile ilgili paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 38 yaşında emekli olunmaz açıklamasına göndermede bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 46 yaşında emekli olduğunu ifade eden Merak Akşener şu ifadeleri kullandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapmış olduğu emeklilikte yaşa takılanlar eleştirisi; ”“46 yaşından beri SSK’dan, 52 yaşından beri Emekli Sandığı’ndan emekli aylığı alan 64 yaşındaki Erdoğan, kendisi ile aynı hakkı isteyenlere çıkışıyor. Hep bana, hep bana deme Sayın Cumhurbaşkanı; milletin halini de düşün! #EmeklilikteSarayaTakılanlar.”

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Emeklilik ve EYT Eleştirisi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili konuşmasında bu konuda çıkarılması gündemde olan yasaya son noktayı koymuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT açıklamasında ise şu ifadelere yer vermişti. 

”Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar başlığı altında bu uygulama var. Bu başlık altında bir dernek var. Bu derneğin başındaki kişinin durumu bile sosyal güvenliğin nasıl bir felakete itilmeye çalışıldığının kanıtı. 1992’de sisteme kayıt olmuş. Bu hanımefendi eski sistemde 38 yaşında emekli olacaktı. Bu hanımefendi 2022’de 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayacak. Sadece emekli maaşı için bu yaşı beklemesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp, 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Buna hiçbir ülke dayanamaz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA