Ekonomi

Merkez Bankası 25 Ekim 2018 Tarihli Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Kurul faizi değiştirmedi. Kurul, geçen 13 Eylül ayında yaptığı toplantıda faizi 6.25 artırarak yüzde 17.75’ten yüzde 24’e çıkarmıştı.

Ayrıca PPK toplantısına Murat Çetinkaya (Başkan), Ömer Duman, Uğur Namık Küçük, Emrah Şener, Murat Uysal, Abdullah Yavaş katılım sağladı.

Diğer yandan son dönem kapsamında açıklanan veriler ekonomide dengelenme eğitimlerinin belirginlik gösterdiği ve buna yönelik olarak dış talep güçlerinin korunmasıyla beraber finansal koşullarda sıkılaşma durumlarının etkisi ile iktisadi ve faaliyetlerde yavaşlamaların devam ettiği kamuoyu ile paylaşıldı.

Merkez Bankası tarafından yapılan duyuruda ayrıca;

“Yakın dönem içerisinde enflasyon görünümlerine yönelik gelişmeler fiyat istikrarları açısından kritik risklere işaret etmektedir.

Döviz kurunda yaşanan hareketlerin etkisiyle fiyat artışlarına ait alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiğine dikkat çekilmektedir.

İç talep koşullarında zayıflamaların enflasyon görünümlerinde bozulmaları kısmi olarak sınırlayacağı düşünülmesi durumunda fiyatlama davranışlarına dair yukarı yönlü riskler devam edecektir.

Bu kapsamda Merkez bankası parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.” denildi.

Kamupersoneli.net