Ekonomi

Merkez Bankası Kararı Sonrasında Bir Bankadan Faiz İndirimi

Merkez Bankası tarafından dün Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirildi ve politika faizinde 325 baz puan indirime gildi. Bunun ardından Türk Eximbank tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu bağlamda banka TL kredi faiz oranlarında 2 puana ulaşan indirime gitti.

TÜRK EXİMBANK FAİZ İNDİRİMİNE GİTTİ

Konu ile ilgili olarak banka tarafından bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada ihracatçı KOBİ’lere verilen kredilerin faizinin yaklaşık 1 puan, ekonomi değer kredisi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü belirtildi.

Banka açıklamasına göre ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık 1 puan indirimle %10.65’e düşürüldü.

Türk Eximbank tarafından Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerinde faiz indirimi yapıldı. Bu bağlamda faiz oranları 36 ay için TÜFE artı %2 ve 48 ay için TÜFE artı %2.50 seviyesine düşürüldü.

Öte yandan Eximbank bülteninde önümüzdeki dönemde orta-uzun vadeli kredi kullandırımlarının hızlanması beklendiği de belirtildi.