Ekonomi

Merkez Bankası'ndan İkinci Dolar Hamlesi

Son günlerde hızla yükselişe geçen döviz kuru nedeniyle Merkez Bankası Para Piyasaları Kurulu olağanüstü toplanarak konuya dair bir görüşme gerçekleştirmişti. Merkez Bankası Para Piyasaları Kurulu tarafından gerçekleştirilen bu görüşmeden faiz artırımı kararı çıkmış ve dolarda sert bir düşüş yaşanmıştı. 

MERKEZ BANKASI’NDAN İKİNCİ DOLAR HAMLESİ

Dolarda yaşanan bu gelişmelerin ardından Merkez Bankası’ndan konuya dair ikinci bir adım geldi. Merkez Bankası, almış olduğu bir kararda yılın kalanında döviz satım ihalelerini durdurduğunu açıkladı. Konuya dair bir açıklama metni yayımlanan Merkez Bankası şu ifadeleri kullandı. 

“2018 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim ekteki şekilde güncellenmiştir. Anılan dönemde ihaleler yoluyla oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarı mevcut 6,15 milyar ABD dolarından 8 milyar ABD dolarına ulaşabilecektir. 2018 yılı boyunca vadeli döviz satım pozisyon tutarının ulaşabileceği üst sınır 10 milyar ABD doları olarak belirlenmiştir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA