Ekonomi

Merkez Bankası'nın Tahminine Göre SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Ocak'ta 234 Lira Zam!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı Ocak ayında maaşlarına yapılacak zam tutarının netleşmesine kesildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zammı belirleyen etken olan enflasyon rakamları açıklanmadığından maaşlara yapılacak zam tutarı halen kesinlik kazanmadı. 

ENFLASON RAKAMLARI BEKLENİYOR

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranının belirlenmesi için 2017 yılının son 6 altı ayının enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. 5 aylık sürecin enflasyon verileri açıklanırken Aralık ayına ait enflasyon verisi 3 Ocak tarihinde açıklanacak ve maaşlara yapılacak zam oranı kesinleşecek. 

MERKEZ BANKASI TAHMİNİNİ AÇIKLADI

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranını direk etkileyen enflasyon rakamları için Merkez Bankası öngördüğü rakamları açıkladı. Ekonomistlerle gerçekleştirilen Aralık ayı enflasyon rakamlarına yönelik beklenti anketi sonuçlarına göre, Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 5.52 olarak öngörülüyor. 

Merkez Bankası’nın Öngörüsü Yüzde 5.52

Merkez Bankası tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon tahminleri gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı da yüzde 5.52 seviyesinde olacak. Bu rakamlara göre oluşacak emekli maaşları ise şu şekilde olacak.

Tahminler Gerçekleşirse Maaşlarda Olacak Değişim

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5.52’lik bir zam gerçekleşirse en düşük emekli maaşı olan esnaf emeklisi maaşı,  bin 260 liradan bin 329 liraya ve Bağ-Kur tarım emekli maaşları da bin 6 liradan bin 61 liraya yükselecek. 

234 Liraya Varan Artış

Ayrıca, 2000’den önce emekli olan SSK’lıların aldığı bin 485 lira emekli maaşı bin 566 liraya, 2000-2008 arası emekli olan SSK’lıların maaşları da bin 165 liradan bin 229 liraya ulaşacak. En yüksek emekli maaşı da 4 bin 240 liradan 234 lira artışla 4 bin 474 liraya çıkacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA