Ekonomi

MHP Milletvekili Arzu Erdem: Kadınlara Doğum Borçlanma Hakkı Verilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Bengü Türk TV canlı yayına katıldı. 

Burada gündeme dair konular ve MHP’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Arzu Erdem kadınlara doğum borçlanmasına yönelik bir kanun teklifine dair detayları paylaştı. İşte o açıklamalar;

KADINLARA DOĞUM BORÇLANMASI İÇİN MHP’DEN KANUN TEKLİFİ

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem katılmış olduğu televizyon programında yapmış olduğu konuşmasında, erkeklere verilen askerlik borçlanması hakkını hatırlatarak kadınlara da doğum borçlanması hakkı verilmesi gerektiğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda bir kanun teklifi verdiklerini ifade eden Arzu Erdem konuya dair konuşmasında şu ifadeleri kullandı. 

”Biz hep kadınlar diyoruz, kadınlar başımızın tacı, kadınlar toplumda en ön saflarda yer almalı. Onlar korunup korunmalı. Genç kızlık itibarları itibariyle üzerimize düşeni yapmalıyız dediğimizde, orada anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir düzenleme var. Nedir o? Erkeklerde askerlik borçlanması var, SGK girişinden önce askerliğini yapmışsa borçlanabiliyor. Ancak kadınlarda SGK girişinden önce doğum yapmışsa borçlanma hakkı yok. Onun için bununla ilgili kanun teklifimizi verdik. Yeni dönem ile ilgili. Diyoruz ki erkekler nasıl askerlik ile ilgili borçlanabiliyorsa kadınlarda borçlanabilsin. Kadınlarımız anlayışlı demiyor ki ben dört çoğumla ilgili borçlanayım. En azından bir belirterek örneğin iki çocukla ilgili bir sınırlama getirmek suretiyle, SGK girişi yoksa sonradan SGK girişi varsa o aradaki sürede yapmış olduğu doğumlarla ilgili borçlanma hakkı verilmesini istiyoruz. Bununla ilgili kanun teklifi önümüzdeki dönemde görüşülecek. ”

Kamupersoneli.net – ANKARA