Ekonomi

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor: Artık elektrik ve doğal gaza aylık fatura gelmeyecek!

Alınan son önlem Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’dan geldi. Kurumun yaptığı son çalışmaya göre faturalandırma işlemi için artık sayaç okunmayacak. Bu şekilde sayaç okuyan personel de salgından korunmuş olacak. Personeller abonelerle artık direkt temasta bulunmayacak.

2 YILLIK TÜKETİM ESAS ALINACAK

Elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin personelleri, artık düzenli olarak fatura okuma işlemi gerçekleştirmeyecek. Fatura okuma yerine, vatandaşın son 2 yıllık tüketim değeri esas alınarak yeni bir fatura hazırlanacak. Aboneler için geçmişe dayalı faturalar çıkartılacak.

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor: Artık elektrik ve doğal gaza aylık fatura gelmeyecek!

YENİ SİSTEMLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Sektörde çalışan kaynaklar, henüz hazırlık aşamasında olan o uygulamayı şu şekilde açıkladılar:

“Diyelim ki bir abonenin Nisan ayı gaz ve elektrik tüketimi nasıl hesaplanacak? Geçmiş, 2 yıllık dönemdeki Nisan tüketimlerine bakılacak. Bu veriler çerçevesinde fatura çıkartılacak. Abone de yeni sistemle ilgili olarak bilgilendirilecek. Bu kapsamda düzenlenecek faturalar, elektronik sistem üzerinden aboneye ulaştırılacak”

TUTARA GÖRE İADE YAPILACAK

Salgının etkisini kaybetmesi beraber alınan önlemler de kaldırılacak. Önlemlerin kaldırılmasının ardından vatandaşın o dönemde asıl tükettiği değerler ortaya çıkacak. Eğer abonelerden bu dönemde fazla ücret alındıysa, ücret iadesi gerçekleştirilecek. Olabilecek tersi durumda da ücret talep edilecek. Vatandaşa yönelik fatura destekleriyle ilgili çalışmalar hala devam ediliyor. Konuyla ilgili elektrik ve gaz şirketleriyle görüşmeler yapılıyor.