Ekonomi

Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiriyor! Akaryakıt Satışında Yeni Dönem Başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun bir süredir araç performasını artıran ve normale göre daha çok yol almaya olanak sağlayan katkılı akaryakıt hakkında çalışma gerçekleştiriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt satışında yaşanan ve müşterilerin şikayet etmesine neden olan bazı uygulamalar rafa kaldırılıyor…

MİLYONLARCA SÜRÜCÜYÜ İLGİLENDİREN 3 UYGULAMA

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren akaryakıt satışı uygulaması hakkında öne çıkan 3 önemli husus şöyle;

Habertürk’ten Olcay Dilek’in özel haberine göre;

NASIL BİR ÜRÜN: Akaryakıt dağıtım şirketleri, belli özelliklere sahip olduğunu iddia ettikleri ve bu nedenle daha pahalı sattıkları katkılı akaryakıtı oluşturmak üzere yaptıkları teknik çalışmayı ayrıntılı olarak EPDK’ya anlatacak. Bu alanda bir akreditasyonun da söz konusu olabileceği belirtiliyor. Kurum’dan, satış için gerekli onay alınacak.

BELGELERİYLE ORTAYA KOYACAK: Dağıtım şirketleri, ne tür bir işlem ya da işlem sürecinin gerçekleştirildiğini belge ve kanıtlarıyla ortaya koyacak. Basit bir kimyasal işlem sonrasında araca, performansına ya da yol çekişine hiçbir katkısı olmayan ürün “katkılı” ilan edilerek normalinden pahalıya satılamayacak.

PAHALI OLDUBİTTİSİNE SON: Fiyat panosunu incelemeyen taşıt sahiplerine, kaşla göz arasında normaline göre daha pahalı olan “katkılı” akaryakıt satılamayacak. Akaryakıt istasyonu çalışanları, istasyona giren sürücülere, katkılı ürün ve fiyatlar konusunda bilgi verecek. “Tercih” sürücüye bırakılacak.

Kaynaklar, bu düzenlemenin kısa bir süre sonra hayata geçirilmesinin beklendiğini söyledi.Türkiye’de, halen katkılı ürünler, normaline göre 5 kuruş daha pahalı. Sektör, Avrupa örneğini vererek, gerçek anlamda katkılı ürünün fiyatının daha da artırılması gerektiği görüşünü dile getiriyor.