Ekonomi

Milyonlarca Asgari Ücretli Çalışana Müjdeli Haber

 Milyonlarca Asgari Ücretliye Müjdeli Haber Yolda  Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, asgari ücretin düşmemesi için gerekli formülün olduğunu yazdı.


Faruk Erdem yazısında, Eylül ayı ile birlikte vergi dilimlerinde oluşacak değişimin asgari ücreti 70 lira azaltacağı yönündeki haberlere dikkat çekti ve “daha öncede yazdık, işçiler rahat olsunlar, asgari ücret bu sene 1300 lira olarak devam edecek” dedi.  Faruk Erdem :”Vergi diliminin artacağı ve asgari ücretin de bir üst dilime geçeceği teknik olarak doğru” dedi.

Fakat asgari ücretlinin durumunu Maliye Bakanı Naci Ağbal ve şimdiki İçişleri Bakanı , eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya da vergi dilimiyle ilgili durumu izah ettiğini ve çözüm bulmak için iki bakanında kendisine yanıt verdiğini yazdı. Sorunun çözülmesi için Çalışma ve

Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’ndaki uzmanların 3 formül üzerinde çalıştığı iddia edilyor, bu formüllerden birisi asgari ücretin vergi dilimi sisteminden istisna tutulması, fakat bu fikre Maliye Bakanlığı’nın sıcak bakmadığı biliniyor.

Çünkü Maliye Bakanı Naci Ağbal , daha önceki konuşmalarında asgari ücretin vergi diliminden istisna tutulmayacağını defalarca söylemişti. İkinci yöntem ise %15 için belirlenen 12 bin 600 liralık matrahın yükseltilmesi, bu yöntem sayesinde asgari ücretin %20’lik dilime geçmesi önlenmiş oluyor ve söz konusu kesinti meydana gelmiyor. Son yöntem AGİ’nin attırılması.

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem , tüm bu yöntemlerin yapılmaması halinde dahi asgari ücretlinin maaşında azalma olmayacağını ve çalışanların maaşının 1300 lira kalacağını çünkü brüt ücrette meydana gelecek vergi değişiminin çalışanın net maaşına etki etmeyeceğini belirtiyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. NE MÜJDESİ AÇIM AÇ GEÇİNEMİYORUM 1.362 ELİME GEÇİYOR 2 ÇOCUK HANIM ÇALIŞMIYOR AÇIM AÇ DEVLET MEMURLARI 4000 TL EN DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR ÜSTÜ VAR AŞAĞISI YOK NE DURUYORSUNUZ ŞU İŞVERENİN PERSONEL BOLLUĞU VAR O OLMASA BAŞKASI ZİHNİYETİNİ KIRMAYA EMEKLİLİĞİ GELENE EMEKLİLİK EYT EMEKLİLİK STAJERLİK BORÇLANMASI ÇIKARIN İŞSİZLİK KALKSIN O ZAMAN BAKIN BAKALIM İŞVEREN ASGARİ ÜCRETLİ BULURMU