Ekonomi

Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Asgari Ücretin Açıklanacağı Tarih Belli Oldu

Bilindiği gibi 2018 yılında geçerli olacak olan asgari ücret belirleme komisyonunun görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelere ilişkin olarak 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne zaman açıklanacağı belli oldu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Milyonlarca kişi tarafından beklenen 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret hakkında tarih belli oldu. Buna göre 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağı 29 Aralık 2017 Cuma günü açıklanacak. 

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME KOMİSYONU DETAYLARI

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Konu ile ilgili olarak Asgari Ücret Belirleme Komisyonundan çıkacak olan karar bekleniyor. Asgari Ücret Komisyonunda hükümet tarafını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işveren tarafını TİSK ve işçi tarafını ise Türk İş temsil ediyor.

ZAM HAKKINDA KARAR ALINMAMIŞTI

Bundan önce Türk İş talebini açıklamış ve 2018 yılında asgari ücretin 1.893 TL olmasını istemişti. Görüşmelere ilişkin olarak son toplantı 22 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen 3. toplantıda 2018 yılında geçerli olacak asgari ücret hakkında zammın ne kadar olacağına  karar verilmemişti.

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sareroğlu konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu açıklamalarında asgari ücretin yılın sonunda pozitif hava uyandıracak ve etki yapacak bir rakam açıklamayı Allah nasip eder inşallah demişti. Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında asgari cüretin bu hafta açıklanacağını 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle de uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yasa gereki beşer işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından önümüzdeki yıl asgari ücretin ne kadar olduğu kararlaştırılıyor. Yapılan bu görüşmelerde Türk İş n fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi kesimini temsil ediyor. Bunun yanı sıra işvereni ise TİSK temsil ediyor.

Konu ile ilgili olarak ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapıldı. Bu toplantının ardından komisyon işçi ve işverenin ev sahipliğinde ayrı ayrı olarak toplantı gerçekleştiriyor. Ayrıca komisyon konu ile ilgili olarak son toplantısını yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Engelli olanlar 2500 .
    Saglikli olanlar 2300 olmali en az ama
    Cok az gecinmek mumkunmu bundan aziyla adaletli olunmali hesap yapilmali bangir bangir bir aylik gider diye haber yapiliyor 1850 tl…die ama askeri 1893 tl olucakmis bi ihtimal oda ben cozemiyorum turkiye bir ulkede bu fiyatlar cokkk dusuk cokkk heleki dul , yasli, engellj, ve kirada…..vb.olanlar..

  2. 1893 tl ye çok diyen is veren grubu 2000 tl yada 2500 hayatta kabul etmezler

  3. 1893 talep edilir 1600 asgari ücret olur fazla bişey beklemeyin kira 1000tl doğalgaz 300tl su 75tl elektrik 75tl mutfak masrafı 500tl bunun çocuğu olan günlük 10 tl metrobüs parası gidiş geliş çektiğin çile bir yana hadi gelde yaşa biz hiç kafeye gitmeyelim çay içmiyelim Yetkin’ler için hava hoş tabi ununuz kuru tuzunun kuru