Ekonomi

Milyonlarca Çalışanı İlgilendiren Flaş Erken Ödeme Kararı!

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından alınan detaylara göre İş Mahkemeleri Kanunu’nun yürürlüğe konulmasıyla beraber işçiyle işveren uyuşmazlıklarında dava şartı durumuna getirilen ve 1 Ocak 2018 tarihinde uygulamaya sokulan arabuluculukla beraber işçiler alacaklarına kısa sürede kavuşmaktadır.

Bu sayede işveren sorunu da fikir ayrılıkları olmadan çözülmektedir ve arabuluculuk görüşmelerinde yaşananlar çoğu zaman örnek olabilmektedir.

3 AY SONRA ÖDEYECEKTİ

Bir işverenin, işten çıkan işçisinin borcunu ödemesi için telefonunu sattığı ve bu olayı arabuluculuk görüşmesinde öğrenmesi sonrasında 3 ay sonra ödemesi gereken tutarı işçiye bir sonraki gün ödedi.

İşten çıkan işçi arabuluculuk görüşmesinin ikinci oturumuna gecikti ve arabuluculuk görüşmesini yöneten kişi işçiye geç kalma sebebini sordu.

İşçi ise banka borcu olduğu nedeniyle zor durumda kaldığını ve banka borcunu ödeyemediği için evine icra gönderileceğini aktardı.

ÖRNEK DAVRANIŞ OLDU

İşçi buna bağlı olarak cep telefonunu sattığını ve haber veremediğini bildirdi.

Yaşananlara şahit olan işveren ise 3 ay sonra ödeyeceği tutarı arabuluculuk görüşmesinden bir gün sonra ödedi ve yaşanan mağduriyet çözüme kavuşmuş oldu…