Ekonomi

Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Uygulama 31 Aralık'ta Sona Eriyor

Bağkur ve diğer kurumlara en fazla iki ay prim borcu bulunan kişiler sağlık hizmetlerinden SSK kapsamında yararlanamıyor ve bu durum büyük mağduriyetlere yol açıyorken 24 Mart’ta bir düzenleme yayımlandı. Yayımlanan düzenleme kapsamında Bağkur ve diğer kurumlara prim borcu olanlar 31 Aralık 2019 tarihine kadar devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve sağlık tesislerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

UZMANLAR AÇIKLAMA YAPTI

Bu kişiler ile bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocuklarıda bu kapsamda SSK’lı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Bu düzenlemenin sına ermesine 3 aylık bir süre kaldı. Bu konu hakkında sosyal güvenlik uzmanları bir açıkama yaparak süre bitmeden gerekli olduğu hallerde vatadanşarın devlet hastaneleri ve üniversite hastahanelerinde ücretsiz tedavi olabilecekleri belirtiliyor.

Yılbaşında sonra ücretsiz sağlık hizmeti uygulaması sona erecek ve bu günden sonra emeklilik yada sigortası olamayan kişiler genel sağlık sigortası yapmak zorunda. Genel Sağlık Sigortası aylık prim ücreti 76,74 TL ancak gelir testi yaptıranlar ve prim ödeme gücü olmayanlar prim ödemek zorunda kalmıyor.