Ekonomi

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor- Bankaların Sağladığı Tüm Kolaylıklar- Kredi, Promosyon ve İndirimler

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası tarafından 1000 Türk Lirası altında emekli aylığı alan vatandaşa 300 Türk Lirası ve 1000 Türk Lirası ile 2000 Türk Lirası arasında emekli aylığı alan vatandaşlarına ise 375 Türk Lirası ile 2000 Türk Lirası üzerinde emekli aylığı ödemesi alanlara ise 450 Türk Lirası tutarında 3 yıllık peşin promosyon ödemesi gerçekleştirmekte.

Ancak bunun için Ziraat bankasına 3 yıl boyunca bankadan hizmet alacağınıza dair taahhüt gerçekleştirmeniz zorunlu.

DENİZBANK

Denizbank’ta ise 3 yıllığına taahhüt veren emekli vatandaşlara 450 Türk Lirası’na varan nakit promosyon kazancı sağlanıyor.

Emekli vatandaşlara özel kredi kartı hazırlayan bankalar ise emekli vatandaşlara kendileriyle çalışmaya yönlendirme yapan müşterilerine ise her emekli için 100 Türk Lirası ödeme yapıyor.

Bunun yanı sıra tüm banka borçları ve emekli maaşını Denizbank’a transferini yapanlara ise kefil olmadan 60’ay vadeli kredi imkanı sağlanıyor.

Otomatik ödeme talimatı veren vatandaşlara ise doğalgaz faturlarında yüzde 10 indirim uygulaması da var.

PEKİ TRANSFER NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı aldığınız bankayı değiştirmek istiyorsanız ilk olarak çalışmak istediğiniz bankaya giderek hesap açtırmak zorundasınız.

Daha sonra ise SGK’ya giderek (size en yakın SGK il müdürlüğüne veya ilçe müdürlüğüne) maaşı taşımak (transfer etmek) istediğine dair dilekçe vermeniz gerekiyor.

Ayırca e- Devlet aracılığıyla SGK’nın resmi hizmet sistemine girerek dilekçe sayesinde banka değişikliği yapabilirsiniz.

Promosyon ödemesi almış olsanız bile bankanızı değiştirmeniz yapılabiliyor.

Söz konusu bu durumda ise peşin olarak aldığınız promosyonun geri kalanınız ödemeniz mecbur.

Örnek verecek olursak;

3 yıllık anlaşma yaptınız ve 450 Türk Lirası nakit promosyon ödemesi aldınız. Ancak 1 yıl sonra kara değiştirdiniz ve başka bir bankaya transfer olmak istiyorsunuz bu durumda 300 Türk Lirasını idade etmeniz istenecektir.

Yeni bankanız ise size maaşınıza göre peşin promosyon ödemesi yapacaktır.

DÜŞÜK FAİZ İMKANI SAĞLAYAN BANKALAR LİSTESİ

ING BANK

ING Bank maaşını taşıma yapan vatandaşlara 450 Türk Lirasına varan nakit promosyon imkanı sağlıyor ve 3  otomatik fatura talimatına ise 150 Türk Lirası ek nakit promosyon ödemesi sağlıyor.

Söz konusu banka ayrıca 60 ay yüzde 1,59’dan başlayan faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sağlamakta.

ING Banka Türkiye’de bulunan bütün banka ATM’lerinden ise maaşı ücretsiz çekme ve vadesiz mevduat hesabı açmanız için kolaylık sağlıyor.

AKBANK

Emeklilere 450 liraya varan ödeme yapıyor. Tüm ATM’lerden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, bedava havale ve EFT, bireysel kredilere özel faiz oranı gibi imkanlar sağlıyor. Banka emeklilerden hesap işletim ücreti de almıyor.

İŞ BANKASI

450 TL’ye varan promosyon ödemeleri yapan banka, kredi kartları için yıllık ücret almıyor. Vadeli mevduata ve kredilere özel faiz, ücretsiz havale ve EFT imkanları da sağlıyor

ŞEKERBANK

450 liraya varan promosyon veren banka otomatik ödeme talimatı verenlere 150 lira daha hediye ediyor. Ücretsiz havale ve EFT, hesap işletim ücreti muafiyeti, şubede işlem önceliği, eve teslim maaş hizmeti gibi imkanlar sunuyor. Diğer tüm banka ATM’lerinden ücretsiz nakit çekim yapma olanağı sağlıyor.

GARANTİ BANKASI

Promosyon olarak 450 liraya varan ödeme yapan banka, paramatiklerde maaşları tek tuşla çekme imkanı ve kredilerde indirimli faiz oranı sağlıyor. Ayrıca emeklilere özel indirimli faiz oranlarıyla gelir belgesiz destek, oto ve mortgage kredileri sunuyor.

YAPI KREDİ

450 TL’ye varan nakit promosyona ek olarak 200 TL puan ödülü veriyor. Mobil şube, internet şubesi, müşteri iletişim merkezi ve ATM’lerden ücretsiz havale imkanı sunan banka, doktorlu kara ambulansı ve telefonla tıbbi danışmanlık hizmetlerinden de 1 yıl boyunca ücretsiz faydalanma fırsatı sunuyor.

TEB

Emeklilere 450 liraya varan ödeme yapıyor. Hesap işletim ücreti ve kredi kartına ücret muafiyeti getiren banka, özel faizli ve 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi de sunuyor. Ayrıca ATM’lerden yüksek çekim limiti imkanı da veriliyor.