Ekonomi

Motorin ve LPG İndirimleri Ne Zaman Pompaya Yansıyacak ?

7 Ekim 2018 tarihinde benzinin litre fiyatına indirim yapıldı. Bu kapsamda benzin fiyatlarına 17 kuruş indirim yapılmasının ardından 15 kuruş ile 20 kuruş arasında indirim yapıldı. 

Benzin fiyatlarına yapılan indirimin pompa fiyatlarına da yansıyacağı ifade edildi. Bunun ardından LPG fiyatlarında da indirim yapıldı ancak pompa fiyatlarına yansımayacağı belirtti. 

Peki motorin ve LPG indrimleri ne zaman pompaya yansıyacak? Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

İNDİRİMLER NE ZAMAN POMPAYA YANSIYACAK?

Eşel mobil uygulaması benzin fiyatları için sona ererek motorinde devletin ÖTV alacağının iki hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Bu kapsamda motorinde de eşel mobil uygulaması sona erecek. Kasım ayının sonunda motorinde de 25 kuruşluk indirimin pompaya yansıtılacağı ifade ediliyor.

Akaryakıtta kurlardaki artışın etkisinin vatandaşa yansımasını önlemek için ÖTV’den karşılanmasını içeren eşelmobil sistemine göre devletin LPG’de 20 kuruş ÖTV alacağı bulunmaktadır. Bu miktar karşılandığında LPG’deki indirimler pompa fiyatlarına da yansıyacak. 

Bir Yorum