Ekonomi

MTV'de Vatandaşın Lehine Düzenleme! Yeni Zam Oranı Ne Olacak?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı son günlerde gündemi işgal konulardan en önemlilerden olarak yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MTV’deki artıştan sonra yaptığı “Ben yaptım oldu anlayışına her konuda olduğu gibi ekonomi politikalarında da yer yoktur” açıklamasından sonra MTV’deki yüzde 40’lık artış oranının geri çekilmesi için Maliye Bakanlığı çalışmalara başladı.

Peki Yeni Zam Oranı Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılış resepsiyonunda yaptığı açıklamasında MTV zam oranının yeniden görüşüleceği sinyalini vermişti.

Maliye Bakanlığı’nın gelecek hafta açıklaması beklenen yeni zam oranının yüzde 40-68 aralığından, yüzde 20-40 aralığına çekilmesi planlanıyor.

7 Farklı Fiyat Aralığı

Maliye Bakanlığı esnasında binek araçlara 40 bin liranın altında başlayıp 475 bin liranın üzerine kadar 7 farklı fiyat aralığı getirdiğini belirtti. Burada belirtilen fiyat aralığının yükselmesi ile birlikte yüzdelik diliminde 68’e kadar çıktığı görüldü. 

Vatandaşın Lehine Karar…

Vatandaşların mağdur durumda kalmaması adına Bakanlar Kurulu’nda vergi düzenlemeleri olması konusunda harekete geçildi. Vatandaşların lehine sonuç alınması için, Meclis’e sunulan torba yasa tasarısının detaylı bir şekilde incelenip karar alınması bekleniyor.

Sabah’ın haberine göre; Meclis’e gönderilen tasarıda gelir vergisindeki değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018‘den, diğer kazançlar için 2017 yılı kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranının yüzde 30‘a çıkarılması öngörülüyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA