Ekonomi

MTV ve Gelir Vergisinde Düzenlemesinde Değişiklik Yapıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme ile gelir vergisine ilişkin madde torba tasarıdan çıkarıldı. Bu kapsamda brüt 3 bin TL düzeyindeki vergi artışından vazgeçilmiş oldu.  Ayrıca bir değişiklikte MTV’de gerçekleşti.

Asgari ücretin 1404 TL’nin altına inmeyeceğini bildiren düzenleme komisyonda kabul edildi. Bunun yanı sıra 3’üncü dilimdeki vergi kesintisi oranı, mevcut durumdaki gibi yüzde 27 olarak uygulanmaya devam edilecek.  Ayrıca, MTV’de zam oranı da düşürüldü. Oranın yüzde 40’dan, yüzde 25’e çekileceği açıklandı.

“ARTIŞ OLACAKTI”

Konu ile ilgili olarak Maliye Baklanı Naci Ağbal bir açıklama yaptı. Maliye Bakanı Ağbal açıklamalarında “Bu oran yüzde 15 oranında. Bu önergede, 1300 cc araçlara yeniden değerlemeye tekabül eden bir rakam artırıldı. Yani aslında bu gruptaki araçlar için yeni yılda ilave hiçbir zam yapılmamış oldu. 1300 cc dışındaki araçlar için ise herhangi bir yasal düzenleme yapmasaydık yeniden değerleme oranında bir artış olacaktı. 

“10 PUAN YAPMAK ÜZERE BİR ARTIŞ ÖNGÖRÜLDÜ”

Bu oran yüzde 15’ti. Önergeyle, yeniden değerleme oranının üzerinde ilave 10 puan yapmak üzere bir artış öngörüldü. Bundan önceki maddelerde de geri çektiğimiz hususlarla ilgili, Bütçe ve Orta Vadeli Program çerçevesinde hem makro ekonomik hedeflerimizi hem de bütçeye ilişkin için açıklamaları da orta vadeli program ve bütçeyi buraya getirdiğimiz zaman paylaşacağım.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA