Ekonomi

Muafiyetli Kasko Sayesinde Yüzde 50'ye Varan Tasarruf Sağlanılıyor

Bütçe aşma durumları göz önüne alınarak kasko yaptırmaktan vazgeçen vatandaşlar ucuz kasko yaptırmanın yollarını aramaktalar. Sigorta bedellerinin veya belli bir yüzdesine kadar oluşmuş zararların sigortalı taraflarından geriye bırakılan tutarlarının sigortacı tarafından yüklenmesine olanak veren muafiyetli kasko bütçe aşımı durumunda kasko yaptırmaktan vazgeçecek vatandaşlara yüzde 25’den başlayan ve yüzde 50’ye kadar uzanan oranlarda tasarruf olanağı sağlamakta.

Kaskolarda muafiyet bedellerinin hesaplamalamalarında ana değiken olarak muhtemel hasar bedeli kullanılmakta. Muafiyette olası hasarlara yönelik olarak sigorta bedellerinin üzerinden yüzdeler hesaplanmakta ve uygulamalarda fiyatlar bu yüzden belirlenmekte. Hasar oluşması durumlarında ise belirlenen muafiyet oranlarına bağlı olarak ise hasarların bir kısmının sigorta tarafından karşılanacağı taahhüt edilmekte. Küçük hasarların sigortacı tarafından karşılanmıyor olmadığı ve sigorta şirketlerinin hasar dosya açılış maaliyetlerinin düşürüldüğü durumdan kasko priminin daha uygun hale getirmekte.

Araçların başta kazalar olmakla beraber farklı sebeplerden dolayı hasar görmeleri durumunda oluşacak zararları karşılayacak kasko son dönemde artan sigorta fiyatları sebepleriyle sürücülerin yaptırmaktan kaçındıkları sigorta seçeneği haline gelmiş oldu. Özellikle bütçe aşımları sebebiyle kasko yaptırmaktan vazgeçen tüketiciler ucuz kasko yaptırmanın yollarını aramaktalar. Sigorta bedellerinin veya hasarlarının belli yüzdesine kadar oluşturulan zararların sigortalılar tarafından geriye kalan tutarlarının ise sigortacı tarafından yüklenmesini sağlayan muafiyetli kasko bütçe aşımı nedeniyle kasko yaptıramayanlara yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlamakta.

Kamupersoneli.net I ANKARA