Ekonomi

Nihat Zeybekci: Türkiye Ekonomik Anlamda Destanlar Yazdı

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu revize etmesine ilişkin, kredi derecelendirme kuruluşlarının 2002’den bu yana sadece 2013 yılının mayıs ayında Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyeye getirdiğine dikkati çekerek, Türkiye’nin bu tarihe kadar zaten dünyada ekonomik anlamda destanlar yazdığını belirtti.

Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu’na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nin açılışında konuştu.

ADM ve GDZ elektrik dağıtım şirketlerine, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimin yaşandığı gece Çardak Havalimanı bölgesinin elektriğini kestikleri için teşekkür eden Zeybekci, “O ihanet gecesinde 500’ün üzerinde komando Denizli’den Çardak Havalimanı’ndan uçaklara bindirilerek Ankara’ya götürülecekti. Ancak bu firmalarımız bir dakika bile tereddüt etmeden Çardak ve havaalanı bölgesinin elektriğini kesti. Bu firmalarımız ve yetkilileri, o ihanet girişimi başarılı olsa başlarına gelecekleri bile bile bu adımı attı. Bugün millete ihanet edenler hukuk içinde hesabını veriyor. Altını çizerek söylüyorum, bu millete kim ihanet ettiyse hukuk içinde en şiddetli şekilde hesabı sorulacaktır.” diye konuştu.

“Bizim için önemli olan birilerinin bizi beğenmesini sağlamak değildir”

Türkiye’nin dünyanın 18’inci, Avrupa’nın ise 7’inci büyük ekonomisi olduğunu ve 50 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla bu alanda dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

“Birilerinin kafasına anayasa kitapçığı atıldığındaki gibi bir gecede Türk lirasının, dolar karşısında yüzde 100 değer kaybettiği bir ülke değil. Biz bu geldiğimiz noktaya, Moody’slerle, Fitchlerle ve Standard & Poor’slarla gelmedik. Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’yi 2002 seçimlerinde bugüne kadar sadece 2013 yılının mayıs ayında yatırım yapılabilir seviyeye getirdi. Halbuki Türkiye, o güne kadar dünyada ekonomik anlamda destanlar yazdı. Kredi derecelendirme kuruluşlarını yok sayamayız ama bizim için önemli olan kredi derecelendirme kuruluşlarının ekonomi standartlarını tutturmaktır. Birilerinin bizi beğenmesini sağlamak değildir.”

Kamupersoneli.net | AA