Ekonomi

O Borçlar İçin TBMM'ye 3 Ayrı Teklif Verildi ! İşte Tekliflerin Detayları

Yasama yılının başladığı gün Türkiye Büyük Millet Meclisinden önemli haberler geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu sayfası tarafından borçlar için verilen kanun tekliflerinin detayları belirtildi. Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna KYK borçları için 3 ayrı teklif verildi. Verilen tekliflere bakıldığında borçların düzenlenmesinin ön planda olduğu görüldü.

Bu kapsamda TBMM tarafından belirtilen tekliflerin detayları şöyle:

TEKLİF 1

Meclise gelen ilk teklifte MHP’li Olcay Kılavuz, sadece ana paranın tahsil edilmesi gerektiğini istedi. İşte kanun teklifinin detayları:

Teklifin Başlığı:

16/8/1961 Tarihli ve 351 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklifin Özeti:

Teklif ile, öğrenim ve katkı kredisi sözleşmelerinin oluşturulması ile mevcut borçların tahsilinde yalnızca anaparanın dikkate alınması amaçlanmaktadır.

TEKLİF 2

CHP’li Neslihan Hancı tarafındna TBMM’ye sunulan kanun teklifinde KYK borçlarının silinmesi istendi. İşte kanun teklfiinin detayları:

Teklifin Başlığı:

351 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklifin Özeti:

Teklif ile, öğrencilerin yükseköğrenim kredi borçlarının silinmesi ve hâlihazırda kullandırılmakta olan öğrenim ve katkı kredilerinden dolayı gelecekte öğrencilere borç tahakkuk ettirilmemesi amaçlanmaktadır.

TEKLİF 3

TBMM’ye sunulan diğer kanun teklifi de CHP’li Secda Erdan Kılıç  tarafından verildi. Bu kanun teklifinde burs ve kredi miktarına zam yapılması, geri ödemelerde faiz alınmaması ve ödemede kolaylık sağlanması istendi. Kanun teklifinin detayları ise şöyle oldu:

Teklifin Başlığı:

351 Sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Teklifin Özeti:

Teklif ile, öğrenim kredisi alan öğrencilerin aldıkları kredi miktarının artırılması, öğrenim kredisinin faizsiz olarak verilmesi ve öğrenim kredisi borçlarını ödeme hususunda kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır.