Ekonomi

Ocak'ta Yüzde 11,15 Zam Bekleniyor ! En Düşük Memur Maaşı 3 Bin 482 TL Olacak

Yıl sonu enflasyon tahmini gerçekleştiği takdirde memurlara yüksek zaö yapılacak. Bu kapsamda memurlara yüzde 11,15 zam yapılacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 482 TL

Yapılan bu zam kapsamında en düşük memur maaşı 3 bin 482 TL’ye çıkacak. Ayrıca memur emeklisinin en düşük maaşı da 2 bin 389 TL olacak.

Bilindiği gibi memur ve memur emeklilerinin zam oranları diğerlerinden farkı olarak toplu görüşmeler sonucu belirleniyor. 

Ancak bir önceki altı aylık enflasyon toplu görüşmelerde belirlenen oranı aşarsa, aştığı ölçüde memur ve memur emeklileri enflasyon farkı kadar ilave zam alıyor. Toplu sözleşme kapsamında memur maaşlarına zam yapılacak. Bunun yanı sıra memurlar Temmuz – Aralık dönemindeki enflasyon oranının yüzde 3.5 oranını geçip geçmeyeceğine göre enflasyon farkı alacaklar.

Yeni Ekonomi Programı’ndaki enflasyon hedefi gerçekleşir ve bu kapsamda yıllık enflasyon yüzde 20.8 olursa altı aylık enflasyon oranı da yüzde 10.65 olacak. Bu durumda memur ve memur emeklileri yüzde 4 zamma ilave yüzde 7.15 zam alacak. Bu zamlar kapsamına memur maaşları yüzde 11,15 oranında yükselecek.

Hala görevde olan memurlar ve memur emeklileri ocak-haziran döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zammı temmuzda aldı Maaşlarında ise Temmuz’da yüzde 8.65 zam yapılmıştı. Bu zam kapsamında en düşük memur emeklisinin maaşı 2 bin 149 TL olurken en düşük memur emeklisi maaşı da aile yardımı dahil olmak üzere 3 bin 133 TL’ye yükselmişti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA