Ekonomi

Oğlu Ya Da Eşi Askere Gideceklere Ödeme Yapılacak: 2 Ayda Bir 550 TL

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetle Bakanlığı tarafından oğlu veya eşi askere gidecek olanlara yapılacak yardıma ‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ deniyor. Bu program kapsamında iki yarda bir 550 TL yardım yapılacak.

Buna ek olarak vatani görevini yapmakta olan askerin 18 yaşından küçük çocukları için de her ay 100 TL eğitim ödemesi yapılıyor. Peki başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar:

BAŞVURU DETAYLARI

Bu yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını illerde valilik, ilçelerde kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapacaklardır. Konu ile ilgili olarak ‘Vakıf Mütevelli Heyeti’ sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun görürse yardım kararını onaylıyor.

Ayrıca başvuru yapacak olan vatndaşların T. C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı olması gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir beşge talep edilmiyor. Ancak başvuracak kişilerin bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

Askere giden kişi evli ise resmi nikahlı eşi, bekâr ise başvuru önceliği annenin oluyor. Anne hayatta değil ise başvuru hakkı babaya geçiyor. Ayrıca gelir şartı da bulunuyor. Buna göre askerin hanesinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekiyor. Bu durumun tespitinin yapılabilmesi için yetkili olan kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. 2019 yılı için de gelir sınırı şartı 609 TL olarak açıklandı. Haneye giren para kişi sayısına bölündüğünde 609 TL çıkıyorsa başvuru kabul ediliyor.

Başvuru kabul edildikten sonra ödemeler iki ayda bir vatandaşların PTT hesabına yatıyor. Bu yardım askerlik süresince devam ediyor. Hanede birden fazla asker olması durumunda her asker için ayrı ayrı başvuru yapılabilir.