Ekonomi

Online Alışveriş Geçen Yıla Göre Yüzde 44 Arttı

Geçen yılın Ocak – Ekim dönemine göre online alışverişte yüzde 44 artış gerçekleşti.

Türkiye genelinde 5,2 milyon üyesi olan Hopi’nin verilerine göre, 2017’nin Ocak-Ekim döneminde geçen yıla göre online alışverişte yüzde 44 artış kaydedildi.

En Fazla Alışverişi 25-36 Yaş Aralığı Yapıyor

2017 Ocak – Ekim ayına ait online alışveriş istatistik verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, 2017 yılında en fazla online alışveriş yapan yaş grubu 26-35 yaş aralığı olduğu kaydedildi. Online alışverişte en fazla tercih edilen ürün tişört grubu olurken ve en fazla tişörtü 26-35 yaş aralığının satın aldığı belirtildi. Bu yaş aralığında yer alan kadınların ise en fazla tercih ettiği ürün pantolon oluyor. 

55 yaş üstünün en fazla online alışveriş yaptığı il ise İstanbul oldu. İl bazında toplam alışveriş oranına göre en fazla alışveriş yapan yaş grubu geçen yıl 36-45 yaş arasındaki Ağrılılar olurken, bu yıl bu kategorinin lideri 26-35 yaş arasındaki Bitlislilerin olduğu gözlemlendi.

Geçen Yıla Oranla 2 Kat Arttı

Online alışveriş alışkanlıklarında ciddi mevsimsel değişiklikler gözlemlendi. 2016’da en çok online alışveriş Haziran ayında gerçekleşirken, 2017’de en çok online alışveriş Ocak ayında yapıldı. 2017 yılının Ocak ayında yapılan işlem adedi 2016 yılına göre yaklaşık 2 kat artış yaşadı.

2016 yılında kadınlar ve erkekler aynı miktarda online alışveriş yaparken, 2017 yılında ise kadınların erkeklerden yüzde 6 daha fazla alışveriş yapması kadınların online alışverişi sevdiğini ortaya koydu.

En Çok Uzun Kollu Ürünler Tercih Edildi

Açıklanan verilere göre yapılan online alışverişlerinde üst giyim alt giyime göre yüzde 78 daha fazla satın alındı. Tüm üst giyim alışverişlerinde yüzde 40 ile en çok uzun kollu ürünler tercih edilirken, uzun kollu ürünleri yüzde 21 ile kısa kollu, yüzde 8 ile kolsuz, yüzde 2 ile truvakar kollu, yüzde 1 ile askılı ürünler tercih edildi.

Sabaha Karşı En Fazla Alışveriş Yapan İller 

Türkiye istatistiklerine göre, en yoğun alışverişin gerçekleştiği akşam geç saatlerde en çok online alışveriş yapan iller Diyarbakır ve Hatay olarak dikkati çekerken, geçen yıl akşam saatlerinde en çok alışveriş yapan il olan Adana, 2017 yılında ise Kayseri oluyor. Sabaha karşı en fazla alışveriş yapan iller ise Adana ve İzmir olarak kaydedildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA