Ekonomi

Orman ve Su İşleri Bakanı :" Bingöl için 31 Müjdemiz var"

  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “15 Temmuz tarihimizin en hain ve alçak kanlı darbe girişimiydi. Daha doğrusu darbe girişiminden öte milleti bölme, parçalama, işgal etme girişimiydi. Çok hain bir tuzak, böyle bir tuzak şeytanın aklına gelmezdi.” dedi.

Bakan Eroğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Eroğlu, Bingöl’de temeli atılacak ve hizmete girecek 22 tesisin toplam maliyetinin 149 milyon liraya olduğunu söyledi.

Bingöl’ü barajlar ve göletler şehri yapacaklarını ifade eden Eroğlu, “Çünkü burada zirai alanlar az, fakat verimli. Biz bunları modern sistemlerle sulamak istiyoruz. 4 sulama tesisi, 10 dere ıslahı var, ulaşım bir tane de Orman Genel Müdürlüğünün tesisi var. Burada Murat Havzası’yla ilgili çok muhteşem bir proje yürütülüyor. Vatandaşlar da çok memnun. Sadece Bingöl’de değil, Muş’tan başlayıp Elazığ’a kadar bütün köyleri kalkındırmak için muhteşem bir proje.” diye konuştu.

Bingöl’ün gerçekten kahramanlıklarıyla meşhur bir şehir ve yiğit insanların diyarı olduğunu anlatan Eroğlu, “Bingöl’de ne yapılsa azdır. Bizim kültürümüzde var, bir yere gelirken mutlaka müjdeyle, hediyeyle geliriz. Bizim kültürümüzde bir yere eli boş gitmek caiz değildir. Bingöl’e heybemiz dolu geldik. DSİ’nin 22, orman teşkilatımızın 7, Doğa Koruma Milli Parkların 1, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 1 olmak üzere toplam 31 müjdemiz var.” ifadelerini kullandı.

– “Gurur duyuyoruz”

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Eroğlu, burada partililerle bir araya geldi.

Eroğlu, özellikle 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Bingöl teşkilatının destan yazdığını vurgulayarak, “Sizin yazdığınız destan olmasaydı, istikrar sağlamasaydı, Türkiye’nin hali perişandı. Darbe girişiminde milletimiz olmasaydı, maalesef kötü sonuçlar olacaktı, dolayısıyla sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

1 Kasım seçimlerinde Bingöl’ün AK Parti’nin oyunu en çok yükselten illerden biri olduğunu anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

“15 Temmuz tarihimizin en hain ve alçak kanlı darbe girişimiydi. Daha doğrusu darbe girişiminden öte milleti bölme parçalama işgal etme girişimiydi. Çok hain bir tuzak, böyle bir tuzak şeytanın aklına gelmezdi. Milletimizin kahramanlığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve cesareti var, Allah razı olsun ondan. Kefenini giymiş bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımız her yerde risk altındaydı, ama kahramanca büyük bir cesaret örneği verdi. Aynı zamanda milletimizin ona verdiği destek ile bu darbe girişimi engellenmiş oldu. Demokrasi nöbetinde bir an olsun ayrılmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da son zamanlarda artan terör olaylarına işaret ederek, Bingöl’ün teröre destek vermeyen illerden biri olduğunu söyledi.

Bingöl’ün bugüne kadar huzur ortamını korumak için devlet, millet iş birliği içinde huzuruna sahip çıkan bir il olduğuna dikkati çeken Yılmaz, kentin hızlıca büyümeye devam ettiğini belirtti.

Yılmaz, “Üniversitesiyle, havaalanıyla, yolları, barajları, ormancılık çalışmaları ile çok önemli mesafeler alıyor. 15 Temmuz’da da son derece iyi bir sınav verdi. Milli iradeye, vatana, bayrağa, demokrasiye sahip çıktı..” diye konuştu.

KAMUPERSONELİ.NET – AA