Ekonomi

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında ÖTV oranları için taban olarak baz alınan matrahlar indirildi.

Bu kapsamda en ucuz otomobillerde ÖTV nedeniyle fiyat 3 bin Türk Lirasına kadar düşürüldü.

Ayrıca orta halli otomobillerde fark 8 bin 100 Türk Lirasına kadar düşerken pahalı otomobillerde ise oran aynı olarak kalmış olsa bile fiyatlarda yaşanan düşüşler nedeniyle fiyat 11 bin 500 Türk Lirasına kadar çıkabiliyor.

Diğer yandan en düşük oran olan yüzde 45 ile baz alınan fiyat 46 bin Türk Lirasının altında ki araçlarda vergi olarak hesaplanırken yeni durumda baz alınan fiyat 70 bin Türk Lirasına kadar çıktı.

Döviz kurunda yaşanan artış nedeniyle otomobil pazarı kapsamında ÖTV oranlarının esas matrah indirilerek vergi oranları düşürülmüş oldu. Ayrıca otomobil piyasasının canlanması hedeflendiği belirtiliyor.

EN UCUZ OTOMOBİLDE 3 BİN TL

Piyasada satılan en ucuz otomobillerden birisi olan ve 93 bin 900 Türk Lirasına kadar satılan otomobilin ÖTV’si yeni düzenleme ile beraber 27 bin 950 liradan 25 bin 155 liraya inecek. Yani vergi 2 bin 795 lira daha az ödenecek. Otomobilin satış fiyatı da bu gelişme sonucunda 91 bin 117 liraya düşmüş olacak.

İŞTE RESMİ GAZETE KARAR METNİ

Otomobil alacaklar dikkat! ÖTV indirimi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kamupersoneli.net I ANKARA