Ekonomi

ÖTV indirimi gelecek mi? Uzman isimden beklenen açıklama geldi!

Bankaların araç için kredi fazilerini düşürmesi üzerine araç piyasasındaki hareket tavan yapmış durumda. Son dönemlerde ÖTV indirimine ilişkin ortaya çıkan haberlere Başkan Şahsuvaroğlu’ndan cevap geldi. Şahsuvaroğlu, ÖTV indiriminin beklenip beklenmeyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

GÜNLERDİR SÖYLÜYORUZ

Başkan Şahsuvaroğlu, yapmış olduğu açıklamasında ÖTV indiriminin beklenmediğini belirterek, şu açıklamayı kaydetti:

“Son dönemde birçok mecradan bize ÖTV indirimi olacak ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaşıyor. Bu doğru bir enformasyon değil. Özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde biz Yetkili Satıcılar zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize günlerdir söylüyoruz. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki ‘ÖTV indirimi’ beklemiyoruz”

KAMPANYA HALA DEVAM EDİYOR

OYDER Başkanı açıklamasının devamında şu ifadeleri kaydetti:

“1 Ekim’den itibaren devrede olan yüzde 0.49 faizli kredi kampanyası özellikle yerli üretimi desteklemek için oluşturuldu ve diğer markalar da bu kampanyaya özel bankalar aracılığı ile eşlik ettiler. Bu kampanya 30 Haziran tarihinde sona erecekti ama daha ileri bir tarihe ötelendi ve kampanya hâlâ devam ediyor. Dolayısıyla otomotiv sektörü geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın olan satışlar nihayet mayıs ayıyla birlikte harekete geçti ve şu anda haziran ayında otomotiv satışları geçen seneki haziranın üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor”

ÇEVRECİ OTOMOBİLLER ÖN PLANDA

Salgın döneminde çevreci otomobillerin ön planda olduğunun altını çizen Şahsuvaroğlu, “Şu anda Türkiye’de satılan araçlar içerisinde, yerli üretilen araçlar da dahil olmak üzere çevreci otomobiller satılıyor. Bu ürünlere de yavaş yavaş talep oluşmaya başladı. Bizce bu ürünlere geçmişten daha fazla ilgi var. Ancak tam elektrikli araçlarda pandemi dolayısıyla bir miktar yavaşlama olduğunu ve beklenen satışların bir süre ötelendiğini düşünüyoruz. Son dönemlerde dünyada petrol fiyatlarında ciddi bir düşüş olması da bu beklentiyi ötelemede bir araç oldu” dedi.