Ekonomi

ÖTV İndirimi Kararları Sonrası 1 Kasım Dolar ve Euro Kuru Yükselmeye Devam Ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dün ÖTV indirimi, konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi gibi bazı vergilerde indirim yapılacağı açıklamasının ardından dolar kuru ve euro kuru yükselişe geçmişti. 

Dolar Neden Yükseliyor?

Vergi indirimi haberi sonrasında bütçede açık oluşacağı ve mali disiplinden taviz verileceği endişelerinin artmasına bağlı olarak ne yazık ki dolar kuru yükselmeye başladı. Dolar kuru ve euro kuru yükselirken altın fiyatları da yükselmeye başladı. 

1 Kasım 2018 Dolar Kuru Kaç TL?

Dün 5,50 lira seviyesinin altını gören ve son 2,5 ayın en düşük seviyesine inan dolar kuru ne yazık ki Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklamaların ardından yeniden yükselmeye başladı. Dolar kuru 1 Kasım itibari ile şu anda alış 5,58 lira ve dolar kuru satış 5,66 lira olarak işlem görmeyi sürdürüyor. 

1 Kasım 2018 Euro Kuru Kaç TL?

Dolar kurunda yaşanan yükselişe Euro kuru da eşlik ediyor. Euro kuru alış 6,33 lira ve Euro kuru satış 6,42 lira üzerinden işlem görürken iki kur için de hareketin yönünü Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan müdahaleler belirleyecek gibi görünüyor. 

ÖTV İndirimi Kararları Sonrası 1 Kasım Dolar ve Euro Kuru Yükselmeye Devam Ediyor!

(Tablo Altın Kaynak sitesinden alınmıştır)

Kamupersoneli.net