Ekonomi

Özel sektör çalışanlarına yılda 2 defa asgari ücret tutarında ikramiye!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifinde Özel Sektör İşyerlerinde Çalışan İşçilere Bayram Harçlığı Ödenmesi öngörüldü ve her yıl iki dini bayramda asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi öngörülüyor.

TEKLİF VERİLDİ

Konu ile ilgili olarak CHP tarafından verilen kanun teklifinde özetinde “Teklif ile; özel sektör iş yerlerinde çalışanlara yılda iki kez net asgari ücret tutarında Bayram Harçlığı verilmesi ve bu harçlığa ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gelen bu teklif kabul edilip görüşmelere başlanırsa ve bu teklif onaylanıp yasalaşırsa Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında özel sektör çalışanlarına asgari ücret tutarında ikramiye ödemesi yapılacak.

KANUN TEKLİFİNİN MADDESİ

Verilen kanun teklifinin söz konusu maddesi ise şöyle oldu:

Madde 1- 4/7/1956 tarih ve 6772 sayılı devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ilave tediye yapılması ve 6452 sayılı kanunla 6212 sayılı kanunun 2’nci maddesinin kaldırılması kanun kapsamında iş kanununun şümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalışmakta olan ve iş kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimseler hariç olmak üzere özel sektör işyerlerinde 4857 sayılı iş kanunu 5953 sayılı kanun ve 854 sayılı kanun kapsamında çalıştıranlara, ücret sistemleri ne olursa olsun, bayramın içinde bulunduğu ayda çalışmak şartıyla , Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında ödeme tarihinde yürürlükte olan net asgari ücret tutarında bayram harçlığı ödenir. Ancak toplu iş sözleşmesi veya iş akdi gereği olarak işveren tarafından ikramiye veya başka bir ad altında bayram harçlığı ödemesi yapılıyorsa bu işçilere ayrıca bayram harçlığı ödemesi yapılmaz.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Bu kanun teklifi hakkında bir gelişme olduğunda veya açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kanun Teklifi İçin TIKLAYIN.