Ekonomi

Palamut fiyatları bir anda yükseldi!

1 Eylül tarihinde başlayan az sezonu hızlı bir giriş yapmış, balık tezgahlarını palamutla doldurmuştu. Ancak son dönemlerde denizlerde görülen fırtına balık fiyatlarını olumsuz olarak etkiledi. Palamutun fırtına yüzünden az bulunması palamut fiyatlarının bir anda artmasına neden oldu.

5 TL’DEN ALICI BULUYORDU

Son dönemde bolluktan dolayı fazla talep gören palamut az miktar avlandığı için fiyatlarda bir yükseliş kaydedildi. Karadeniz’de görülen fırtına palamutun bulunmasını zorlaştırırken, fiyatlara da olumsuz olarak yansıdı. Geçtiğimiz günlerde küçük boy palamutun 5 TL’den alıcı bulduğu ifade edilirken, bugün 22 TL’den tezgahta yer aldı.

Palamut fiyatları bir anda yükseldi!

FİYATLAR 22 TL’YE KADAR YÜKSELDİ

Yaklaşık 40 yıldır Ordu’nun Perşembe ilçesinde balıkçılık yapan Şeref Acartürk, fiyatların şu anda 22 TL’ye kadar yükseldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Tezgahlarda şu an durum çok iyi değil. Deniz fırtınasından dolayı avlanma az oluyor, dışarıdan da talep fazla. Buna bağlı olarak fiyatlar da tavan yaptı. Bugün palamut balığı tanesi 15-17.5 lira. Bizim istediğimiz fiyatlar değil, 10 lira civarında olmasını istiyoruz. Palamudun kilosunun 8 liradan tüketiciye ulaşması lazım ancak şu anda 22 liraya kadar yükseldi”

HAMSİ’DEN SÜRPRİZ

Acartürk, ilk defa tezgahlarda hamsi olduğunu ifade ederek, bunun bir sürpriz olduğunu belirtti. Kasım ayında hamsi avının başlaması durumunda palamut ve lüfer sezonunun biteceğini belirten Acatürk, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Hamsi bugün ilk defa geldi, umarım devam etmez ve avcılığı bu ayda başlamaz, bu bir sürprizdi. Kasım ayında hamsi avı başlarsa, palamut ve lüfer sezonu bitmiş olur. Hamsi şu an çıkmaya başlarsa, üreticiler palamut ve lüferi bırakıp hamsiye yönelirler. Bu da üreticilerin menfaatini olumsuz etkiler”