Ekonomi

Pandemide flaş iş fırsatı: günde 200 lira, ayda 6 bin lira kazanabilirsiniz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli açıklamalarında Su Ürünleri Desteklemeleri kapsamında yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirtti ve Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus) avcılığını destekleme kapsamına alındığını , avlanacak her balon balığı için destek ödemesi yapılacağını vurguladı.

Bakan Pakdemirli açıklamalarında istilacı yabancı türlerle yapılan mücadele kapsamında balıkçılara 5 milyon TL’lik destekleme ödemesi yapılacağını belirtti ve ekosistemleri korumak ve kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak için yeni düzenlemenin bugün yapıldığı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Bunun yanı sıra açıklamalarında istilacı yabancı bir tür olan balon balığının, sucul biyolojik çeşitliliğe ve balıkçıların av araçlarına verdiğini belirten Bakan Pakdemirli bundan dolayı avlanmasının destekleneceğini ifade etti.

BALIK BAŞINA 5 LİRA 

Konu ile ilgili olarak Bakan Pakdemirli açıklamalarında “Bu çerçevede çevirme ve sürütme ağları dışında avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri ile yapılan balon balığı avcılığını destekleyeceğiz. Kuyruk başına 5 TL desteleme ödemesi yapacağız. Aynı anda hem sucul biyolojik çeşitliliğin korunması hem de balıkçıların desteklenmesi bağlamında bu uygulama bir ilk olacak.” ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda günde 40 tane avlanması durumunda günlük 200 aylık ise 6 bin lira kazanma fırsatı oluyor. 

BAŞVURU DETAYLARI

Bu destekleme başvurusu için Akdeniz ve Ege denizimize kıyısı olan Tarım ve Orman İl/ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabilir.