Ekonomi

Para Birimleri Arasında En Çok Değer Kazanan TL Oldu ! Yatırımcılara TL Alın Tavsiyesi Yapıldı

Geçen yılki kur saldırısının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Bu program kapsamında atılan adımlarla başta enflasyon ve cari açık olmak üzere makro verilerindeki olumlu gelişmelerle pozitif ayrışan Türkiye, dünya devi yatırım bankalarının ilgi odağı haline geldi.

Ticaret savaşları geriliminin etkisiyle yurtdışı piyasalar sarsılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra doalr dün 5.48’in  altına inerek son dört aydaki en düşük seviyesine geriledi. 

EN FAZLA DEĞER KAZANAN PARA BİRİMİ TL OLDU

Konu ile ilgili olarak Türk Lirası 9 Mayıs’tan bu yana yüzde 12.3, Merkez Bankası’nın 4.25 puanlık faiz indirimi yaptığı 25 Temmuz’dan bu yana ise yüzde 3.8 ile dolar karşısında tüm dünyada en fazla değer kazanan para birimi oldu.

Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre Türk Lirası’na ilişkin en çarpıcı analiz ise Societe Generale’dan geldi. Kurumun, Londra’da bulunan gelişen piyasalar stratejisti Phoneix Kalen’in müşteri notunda Türkiye’nin küresel faiz avı ve ekonomik dengelenmeden fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Kalen ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye’ye etkisinin sınırlı olduğunu ifade ederek Türkiye’ye yönelik ABD yaptırımı riskinin de savuşturulduğunu belirtti. 

Ayrıca Kalen Güney Afrika Randı’na karşı TL önerdi ve dolar/TL’de hedefin ise 4.7026 seviyesi olduğunu vurguladı.

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan da bir açıklama da bulundu. Enver Erkan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyondaki keskin düşüş beklentileri, gelişmiş dünya merkez bankalarının parasal gevşeme trendine girmesi, petrol fiyatlarındaki geri çekilme ve görece ucuz değerleme TL’ye ilgiyi artıyor. Düşüşün devam etmesi halinde ilk etapta 5.32 TL seviyesi görülebilir”

Bir Yorum

  1. Şu ekonomik gelişmeler markete de yansısa ne iyi olur ☺

  2. Kendi milletimiz bizlere ihanet ediyor kardeşim 1 tl e aldığı ürünü kaç katına satıyorlar!!!