Ekonomi

Piyasalar Merkez Bankası'nın Faiz Kararına Odaklandı !

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararı bugün saat 14.00’da açıklanacak. Piyasalar tarafından faiz kararı beklenirken dolar güne 5,71 seviyesinde başladı. 

Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL’deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması beklenmektedir.

DOLAR KURU AŞAĞI YÖNLÜ SEYİR İZLEDİ

Konu ile ilgili olarak Habertürk’ün aktardıklarına göre piyasalardaki sert satış baskısı Cumhur İttifakı’nın geleceğine yönelik ittifaktaki iki parti MHP ve AKP’den gelen açıklamalarla dolar kuru dalgalanmıştı. Dolar üzerindeki dalgalanmalar kapsamında dolar kuru dün geriledi. Dolar/TL dün güne 5.75 civarında başladı ve gün içinde aşağı yönlü seyrini izledi ve 5,68 seviyesine geriledi.

DOLARIN 5,50 SEVİYESİNDEN SONRA AŞAĞI YÖNLÜ KIRILMASI DURDU

ABD’li rahip Andrew Brunson sonrası Türkiye ABD ilişkilerine ve yaptırımlara ilişkin iyimser beklentiler kapsamında dolar düşüş eğilimine girdi. Buna göre geçen hafta dolar 5,52 seviyesine kadar gerilemiş ancak 5,50 seviyesinin ardından aşağı yönlü kırılma durmuştu.

KAMUPERSONELİ.NET