Ekonomi

Polisler Meclis'in Alacağı Karara Odaklandı! Ek Gösterge Artışı Bekleniyor

Uzun süreden beri 3 bin olan ek göstergelerin 3 bin 600’e yükseltilmesini talep eden emniyet mensuplarının Meclis’ten çıkacak karara odaklanmış durumda.

Özlük haklarını TSK Kanununa göre alan subaylar ile astsubaylar, uzman erbaşlar ve erlerin maaşların net 400 Türk Lirası iyileştirme yapılması sonrasında emniyet teşkilatının ek göstergenin yükseltilmesiyle alakalı beklentileri bu yönde büyüyor.

Polis memurlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmesi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kanun teklifi sonraki süreçte Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmişti.

Polis memurlarının sosyal ve özlük haklarına yönelik mağduriyetlerin giderilmesi adına verilen teklifin yasalaşması durumunda ise polis maaşlarına pek fazla etkisi olmamasına rağmen emeklilik ikramiyelerinde ciddi bir artışın söz konusu olacağı ifade ediliyor.

Göstergelerin yükselmesiyle beraber emekli olan polis memurunun maaşında 400 Türk Lirası ile 500 Türk Lirası emekli ikramiyelerinde ise 17 bin Türk lirası ile 27 bin Türk Lirası bir artışın meydana geleceği belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA