Ekonomi

Promosyon Açıklaması Emeklileri Hayal Kırıklığına Uğrattı

Maaş promosyonlarıyla alakalı, gözü kulağı gelecek açıklamada olan 11 milyon emekli hayal kırıklığına uğradı. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun emekli promosyonlarıyla ilgili açıklamaları emeklilere ümit vermişti.

Bayramdan önce yapılan açıklamada, promosyonlarla alakalı çalışmaların devam ettiği bayramdan sonra verilmesi beklendiği söylenmişti. Bu açıklamanın ardından emekliler, bayramdan sonrası için heyecanlı bir bekleyiş içine girdileri.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun emekli promosyonların ilişkin açıklamasından sonra ise 11 milyon emekli hayal kırıklığına uğradı.

Promosyonlarla ilgili, bankalarla yapılan görüşmelerde, bankaların komisyon ücretlerini ön plana çıkardığı ve bu konuda da haklı olduklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu: “Öyle bir taahhüdümüz yok”  dedi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, promosyon çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek: “Bankaların asgari olarak kabul ettikleri var, bizim istediğimiz var. Buna ait çok güzel bir formülümüz var. Bunu hükümetimize arz ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız”  demişti.

Yapılan açıklamalar olumsuz oldu ancak birçok kurum en  başta TBMM, bankalarla promosyon anlaşmaları yaparak çalışanlarının para kazanmasını sağlıyor.

Kamupersoneli.net