Ekonomi

PTT'den Emeklilere İhtiyaç Kredisi Kampanyası

PTT, emekli maaşını kendisinden alan müşterileri için kefilsiz şartsız bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. ‘N Kolay Emekli Kredisi’ adı altında başlatılan kampanya emekliler için büyük bir fırsat oldu. Emeklilere özel ihtiyaç kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler PTT şubelerinden başvurularını kolaylıkla yapabilirler.

Emeklilere özel ihtiyaç kredisi kampanyasında 3 aydan 48 aya kadar vade seçeneği bulunuyor. Bu kredide uygulanacak faiz oranları ise vade seçeneğine göre değişkenlik gösteriyor. Faiz oranı ayda %1,75 olarak belirlenmiş durumda.

Kredide en düşük limit bin TL iken en yüksek limit ise 40 bin TL olarak belirlenmiş. Bu kredi kampanyasından 80 yaşın üzerindeki emekliler faydalanamıyor. PTT yaş sınırını 80 olarak belirlemiş. Kullanılacak kredi miktarının binde 5’i kredi tahsis ücreti olarak müşterilerden alınmaktadır. Finansman desteği almak isteyen bir emekli 100 TL dosya masrafını da ödemek zorunda. Ayrıca hayat sigortası yaptırma zorunluluğu da vardır. 

20 bin TL ihtiyaç kredisi çeken bir emekli borcunu 48 ay vadeli olarak ödemek isterse aylık ödemesi 665 TL olacaktır. Toplamda yaklaşık 13 bin TL faiz ödenmiş oluyor.

Kamupersoneli.net|Ankara