Ekonomi

Ramazan'ın İlk Cuma Namazına Yoğun İlgi

Ramazanın ilk cuma namazını Eyüp Sultan’da kılmak isteyen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu.


Ramazanın ilk cuma gününü Eyüp’te geçirmek isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinde ilçeye gelmeye başladı.

Feshane Caddesi’ndeki ramazana özgü etkinlik alanları, iftar ve sonrası için hazırlıklarına devam ederken, Eyüp Sultan’a yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği gözlendi. Burada bulunan hediyelik eşya dükkanları, vatandaşların taleplerine yetişmekte zorluk çekerken, birçok vatandaş da iftar için erken saatlerde erzaklarıyla Feshane ve çevresine gelmeye başladı.

– Türbe ziyaretinde uzun kuyruklar oluştu

Yurt içi ve dışından onlarca Müslüman, Eyüp Sultan’ın türbesini ziyaret etmek için sabah saatlerinden itibaren Eyüp Sultan’a geldi.

Türbeye girmek ve dua etmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklara neden olurken, birçok vatandaş da cami içerisinde namaz kılarak ve Kur’an-ı Kerim okuyarak, iftar saatini beklemeye devam ediyor.

Cuma namazını Eyüp Sultan Camisi’nde kılmak isteyen Müslümanlar, namaz vaktinden 2 saat önce camiyi doldururken, cuma vaazında ve hutbesinde İstanbul ve Mardin’deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edildi.

– Eyüp Belediyesi’nden cuma hazırlığı

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Camisi’ni ramazanın ilk cumasına hazırladı. Eyüp Sultan Camisi ve meydanı, Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından büyük bir özenle temizlendi.

Temizlik çalışmalarının ardından cami avlusu ve çevresi gülsuyu ile yıkandı.

AA
Kamupersoneli.net